vestnik

Danes podpis pogodbe med občino Radenci in podjetjem SIM o nakupu čistilne naprave  

Vida Toš, 28. 5. 2019
Vida Toš
Z današnjim podpisom pogodbe bo občina Radenci postala lastnik čistilne naprave Radenci v celoti.
Aktualno

Na sinočnji seji – in na izredni prejšnji teden – je občinski svet Radenci sprejel vse potrebne akte za nakup čistilne naprave Radenci in prevzem koncesije.

Poročali smo že o najprej prejšnji teden neizpeljani sedmi seji občine Radenci, nato o takoj po odpovedani sedmi, izpeljani 1. izredni seji, na kateri so svetnice in svetniki potrdili predlog sporazuma o prevzemu koncesije in razvezi koncesijske pogodbe za javno službo odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini. Ter predlog predpogodbe za sklenitev prodajne pogodbe za prodajo in nakup podjetja SIM Radenci, natančneje za nakup čistilne naprave in pripadajočih zemljišč.
Zgodba se je nadaljevala sinoči, ko so na tokrat izvedeni 7. redni seji svetniki in svetnice občine Radenci sprejeli sklep o prevzemu koncesionirane gospodarske javne službe v režijo občine, nato so po skrajšanem postopku sprejeli spremembe odloka o načinu izvajanja storitev javne službe odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode ter potrdili še elaborat o oblikovanju cene storitev javne službe čiščenja odpadne vode ter pripadajoče omrežnine za uporabo javnih objektov in naprav v občini ter sklep o subvenciji cene izvajanja omenjenega.
Že pred tem je župan Roman Leljak povedal, da bo danes, 28. maja, podpisana pogodba s podjetjem SIM o nakupu čistilne naprave Radenci in druge pripadajoče infrastrukture: "Občina Radenci bo s tem postala 100-odstotni lastnik čistilne naprave in v svoj režijski obrat prevzela vse službe, ki se tičejo vode - odvajanja in čiščenja in bo sama upravljala s čistilno napravo."
Za komentar smo že prejšnji teden prosili tudi direktorja Sima, Zlatka Mira, a zaenkrat ničesar ni želel komentirati.
Več pa v tiskani izdaji Vestnika.
občina radenci čistilna naprava Radenci SIM