vestnik

Danes še možni močnejši nalivi, vikend prinaša lepše vreme

Vestnik, STA, 5. 6. 2020
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, v večjem delu Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Še bo vetrovno. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija.

Kot napovedujejo na portalu Neurje.si, bodo danes ob nevihtah po Sloveniji možni tudi močnejši nalivi, sunki vetra in manjša toča, ki pa naj večjih nevšečnosti ne bi prinesla. Zvečer naj bi se ozračje umirilo.  

V soboto bo deloma sončno, v hribovitih krajih pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 18 do 24, na vzhodu in ob morju do 27 stopinj Celzija. Tudi nedelja bo minila v znamenju deloma sončnega in spremenljivega vremena. Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale popoldanske plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter, ki se bo proti večeru ponovno okrepil. Začetek prihodnjega tedna bo oblačen, pojavljale pa se bodo tudi občasne padavine. 

Agencija Republike Slovenije za okolje še obvešča, da bodo v soboto narasle reka Mura, Drava in Sava. 

slovenija vreme
Kaj zdaj berejo drugi