vestnik

(Letno kopališče v Murski Soboti) Od ponedeljka lahko skočite v bazen

A. N. R.R., 13. 6. 2022
Jure Zauneker
Kopališče Murska Sobota.
Aktualno

V Murski Soboti se je v ponedeljek odprlo mestno letno kopališče. »Imeli smo načrte, da bi lahko kopalci zaplavali in skočili v vodo že prej, a nam je zagodlo vreme in ohladilo vodo,« je povedal Tomislav Zrinski, direktor javnega podjetja Komunala, d. o. o., Murska Sobota.

Večjih investicij v kopališču letos ni bilo, napovedujejo pa popestritev dogajanja. Skoraj vsak dan bo kaj, še posebno živahno bo ob koncih tedna.

murska-sobota, kopališče-murska-sobota
Jure Zauneker
Kopališče Murska Sobota.

Lani so bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je bilo kar 40 odstotkov več obiskovalcev kot minula leta, 35 tisoč so jih našteli. V tej kopalni sezoni pa bi si jih želeli še več, 40 tisoč. Ker je število kopalcev odvisno tudi od lepega vremena, si želijo, da bi bilo sonca in ugodnega vremena čim več, za primere neviht in ploh pa so postavili nadstreške, kjer lahko kopalci poiščejo zavetje. V preteklosti se je dogajalo, da so mnogi kopalci, če je padlo nekaj kapljic dežja ali je prišla nevihta, zapustili kopališče. Pogosto pa je že kakšno uro za tem spet posijalo sonce, kopališče pa je bilo prazno.

murska-sobota, kopališče-murska-sobota
Jure Zauneker
Kopališče Murska Sobota.

Cene vstopnic ostajajo enake, kot so bile v lanski sezoni. Na vprašanje, zakaj se ne morejo unovčiti novi boni BON21, pa je Zrinski odgovoril, da je razlog v tem, da kopališka dejavnost ni njihova primarna dejavnost. Kot upravljalci kopališča so iskali rešitve in odgovore, vendar so jim tudi na Finančni upravi odgovorili, da se v tem primeru bonov ne da unovčiti.

kopališče komunala-murska-sobota poletje poletna-sezona bazen