vestnik

Daniel Grabar o predčasnem končanju mandata: Ni bilo nobenih pritiskov ali zahtev

Vestnik.si, 20. 12. 2022
Aleš Cipot
Daniel Grabar
Aktualno

Odločitev o predčasnem končanju mandata zorela že dlje časa. Grabar ostaja v bolnišnici in si želi, da bi lahko delal kot zdravnik.

Daniel Grabar je povedal, da je o morebitnem predčasnem končanju mandata direktorja bolnišnice začel razmišljati že konec poletja, ko se je začel soočati s vprašanjem, kako bo uspel voditi zavod na taki ravni in s takim tempom. "Ko so se začele pojavljati še zdravstvene težave, ki jih sicer ne postavljam v ospredje, so me pa te začele vse bolj ovirati, sem se odločil, da je napočil čas, da nekoliko izprežem," je povedal Grabar. Najprej je opustil nekatere funkcije drugje, nato pa predlagal prekinitev mandata tudi za funkcijo direktorja bolnišnice, vendar pri odločevalcih sprva ni bilo posluha. "Ko sem jasno povedal, da ne bom mogel nadaljevati, smo se uspeli dogovoriti za sporazumno skrajšanje mandata." 

sbms, daniel-grabar
Arhiv bolnišnice
Odločitev o predčasnem končanju mandata zorela že dlje časa.

Čeprav se je veliko govorilo o tem, da bo neuspešno medletno poslovanje bolnišnice privedlo do zamenjave vodstva, pa Grabar poudarja, da ga nihče ni postavil pred to dejstvo. Toliko bolj, ker se je poslovanje v zadnjih dveh mesecih obrnilo navzgor, čeprav celoletno poslovanje verjetno ne bo pozitivno. Bo pa izguba manjša, kot se je sprva kazalo. Skrajšanje mandata torej po besedah Grabarja ni bilo pogojevano ne s pozitivnim poslovanjem, prav tako ni bil deležen nekih pritiskov.

Daniel Grabar bo ostal v bolnišnici, njegova želja pa je, da bi lahko tu delal kot zdravnik. O tem, da bi prevzel nekatere funkcije, ki so mu bile že ponujene, pa za zdaj ne razmišlja.

Glede preostalih članov vodstva bolnišnice pa je Grabar dejal, da ti imajo svoj mandat in ostajajo na svojih funkcijah. Torej so pripravljeni nadaljevati z delom, ki ga po njegovem mnenju opravljajo dobro.   

Več o razrešitvi si lahko preberete TU

grabar odziv razrešitev sb-murska-sobota