vestnik

Razrešen direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota

vestnik.si, 20. 12. 2022
Aleš Cipot
Splošna bolnišnica Murska Sobota.
Aktualno

Mesto direktorja bo zapustil sporazumno, in sicer marca prihodnjega leta. Sledi postopek za izbiro novega direktorja.

Svet zavoda je včeraj razrešil direktorja murskosoboške bolnišnice Daniela Grabarja. Uradno informacijo za javnost naj bi predsednica sveta zavoda Mojca Kert podala danes ali morda jutri. Šele potem, ko bodo to sporočilo prejeli vsi mediji, bom podal svojo izjavo, se je na informacijo odzval Grabar.



Na seji sveta zavoda je bil sprejet sporazum o predčasnem končanju mandata direktorja. To pomeni, da je dogovorjen tudi datum prenehanja njegove funkcije, in sicer v prvi tretjini leta 2023. Po včerajšnji odločitvi bo stekel postopek za izbiro novega direktorja. 

DSC_9983
Aleš Cipot
Svet zavoda je včeraj razrešil direktorja murskosoboške bolnišnice Daniela Grabarja.

Odstavitev oziroma odhod Grabarja, ki je bil na to funkcijo imenovan marca, funkcijo pa je prevzel po odhodu Bojana Korošca maja 2021, je bil že nekaj časa v zraku predvsem zaradi slabega poslovanja bolnišnice, dokončno pa naj bi bil dogovor o tem sprejet po tem, ko je postalo jasno, da vodstvo bolnišnice poslovanja ne bo uspelo do konca leta spraviti na pozitivno ničlo.

Včerajšnja seja sveta zavoda ni bila napovedana v internem glasilu bolnišnice.

Kaj pravijo v bolnišnici? 

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota je po objavi naše vesti sporočilo, da so člani sveta zavoda na seji obravnavali Poslovno poročilo in načrt sanacije z realizacijo ukrepov bolnišnice za obdobje 1-10 2022 ter oceno poslovanja do konca leta 2022. Potrjen je bil najem dolgoročnega kredita in postopek za izbiro notranje revizije ter načrt notranje revizije za prihodnje leto. "Predstavljeno jim je bilo stanje na področju čakalnih dob. Prisotni so se seznanili tudi z izhodišči in časovnico priprave Strategije Splošne bolnišnice Murska Sobota za obdobje 2023-2030," so zapisali.


Pri zadnji točki dnevnega reda je direktor Daniel Grabar podal predlog o skrajšanju mandata in sklenitvi sporazuma o prenehanju pogodbe o zaposlitvi na delovnem mestu direktorja. Mandat se bo po pridobitvi soglasja ustanovitelja skrajšal in bo trajal do 31. marca 2023. Svet zavoda bo izvedel postopek razpisa za izbiro novega direktorja, dosedanji direktor pa se bo po preteku predlaganega datuma vrnil na strokovno delovno mesto.  

sb-murska-sobota razrešitev grabar