vestnik

Danilo Car pomagal padlemu kolesarju

V. T., 31. 5. 2019
Arhiv Slovenske Vojske
Danilo Car. Fotografija Arhiv Slovenske Vojske
Aktualno

Na Tišinski cesti v Murski Soboti je s kolesom padel starejši moški; pomagal mu je vojaški policist, ki je za svojo požrtvovalnost v preteklosti že bil nagrajen.

Na Facebook strani Slovenske vojske so objavili zapis gospe Maje, ki jim je pisala o dogodku, ki mu je bila priča v Murski Soboti. Takole je napisala Maja: »Okrog 11.00 ure je vojaški policist motorist naredil hvalevredno gesto v Murski Soboti. Na Tišinski cesti v semaforiziranem križišču je namreč s kolesom padel starejši moški. Iz nasprotne strani se je pripeljal vojaški motorist (gospa je napisala registrsko številko, zato so hitro ugotovili, kdo je bil, op. p.) in gospodu pomagal. V križišču je stalo več avtomobilov, ampak nihče drug padlemu kolesarju ni pomagal. Verjamem, da boste vašega motorista poiskali in ga javno pohvalili. Bila sem zelo prijetno presenečena in ganjena, saj je vaš pripadnik naredil pozitiven vtis name.«
Administrator facebookove strani Slovenske vojske je ob tem zapisal, da so gospoda poiskali, da gre za naddesetnika Danila Carja, ki je bil v preteklosti za svojo hrabrost in požrtvovalnost že nagrajen. Pravzaprav so priložili fotografijo z lanske podelitve medalje, ki jo je prejel.
Danilo Car Slovenska vojska požrtovalnost