vestnik

Krajinski arhitektki Darji Matjašec priznanje DKAS za mestno središče

Vestnik, 22. 11. 2022
A. Nana Rituper Rodež
Slovenska ulica ima novo drevoredno potezo, tlakovanje in urbano opremo.
Aktualno

Na svetovni dan krajin je DKAS - Društvo krajinskih arhitektov Slovenije podelilo društvene nagrad in priznanja. Med drugim so priznanja prejeli Ana Kučan za aktivnosti v stroki ter Darja Matjašec, ki je skupaj z Nejcem Florjancem prejela priznanje za posebne dosežke, in sicer za projekt prenove mestnega središča Murske Sobote.

0125319402bad24f40175361c2b7dee1
Ines Baler
Krajinska arhitektka Darja Matjašec je tudi profesorica na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Priznanje za pomembne dosežke se podeljujejo za dela, ki pomenijo vrhunske dosežke na področju stroke, znanosti ali oblikovanja prostora. Tokrat sta ga za projekt prenove mestnega središča Murske Sobote prejela Darja Matjašec in Nejc Florjanc, opazili pa so njuno ureditev Slovenske ulice, Trga zmage in Luthrovega drevoreda v Murski Soboti.

ana kucan-pl_1
Primož Lavre
Krajinska arhitektka Ana Kučan, hči Milana Kučana

Ana Kučan pa je prejela priznanje za aktivnosti v stroki, saj je, kot so zapisali v utemeljitvi, s svojim pedagoškim, publicističnim in kuratorskim delom ter s svojimi projekti na najvišji strokovni ravni prispeva k prepoznavnosti in uveljavljanju stroke in društva. Poleg tega utira nove perspektive in krepi položaj stroke v družbi, tudi s pronicljivimi odzivi na aktualne družbene probleme.

darja-matjašec društvo-krajinskih-arhitektov-slovenije slovenska-ulica