vestnik

Mura vas tudi letos poziva, da darujete "čarno-bejlo krf"

Vestnik.si, 25. 4. 2023
Aleš Cipot
Lani se je akcije udeležilo okrog 45 posameznikov.
Aktualno

NŠ Mura pripravlja drugo krvodajalsko akcijo "Čarno-bejla krf".

Klub bo akcijo organiziral v sodelovanju z UKC Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino Maribor, Rdečim križem Slovenije in Območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota. 

Krvodajalska akcija bo potekala v četrtek, 11. maja, od 8. do 12. ure v stari telovadnici Osnovne šole II v Murski Soboti. 

Za vsakega, ki se bo odločil darovati kri, bo klub pripravil simbolično darilo, vse zbrane pa bodo obiskali tudi nogometaši Mure. 

Vsi, ki bi želeli darovati kri se morate naročiti na telefonski številki 041479242 ali 041320796, najkasneje do 10.5.2023. Klice sprejemajo vsak delovnik od 7. do 15. ure. 

carnobejla_krv 2023 marec2
NŠ Mura
Murina krvodajalska akcija bo potekala 11. maja.

Kri lahko darujejo vsi, ki so dobrega zdravja, med 18. in 65. letom starosti in tehtajo vsaj 50 kilogramov. Daruje lahko tudi vsak, ki zadnje mesece ni imel večje operacije in v zadnjem letu ni prejel transfuzije. Ženska lahko daruje kri, če v zadnjem letu ni bila noseča in vsaj štiri mesece ni darovala krvi, moški pa, če že vsaj tri mesece ni daroval krvi. Kri ne morejo darovati ljudje, ki imajo hujša obolenja srca, imajo ali so imeli maligne bolezni, sodijo v rizično skupino za prenos bolezni, imajo sladkorno bolezen, ki jo uravnavajo z inzulinom in vsi, ki prebolevajo ali so v zadnjih štirinajstih dneh prebolevali akutni infekt. 

Vsem, ki bi želeli darovati kri svetujejo, da pred darovanjem užijejo lahek nemasten obrok, kot je kruh z marmelado, čaj, sok ali kavo, nikar pa naj na krvodajalsko akcijo ne prihajajo na tešče. 

nš-mura krvodajalska-akcija čarno-bejla-krf