vestnik

Dejan Karba je županski kandidat v Ljutomeru 

Majda Horvat, 12. 10. 2018
Majda Horvat
Dejan Karba je kandidat za župana Občine Ljutomer. 
Aktualno

Znan slovenski novinar Dejan Karba je napovedal kandidaturo za župana ljutomerske občine. Predstavil se je kot kandidat Socialnih demokratov, čeprav ni član stranke SD, novinarsko pero pa, tako Karba, odlaga v zamrzovalnik, ker verjame v širšo podporo volivk in volivcev. "Iskal bom sodelovanje, manifestacija tega pa je, da kot teolog po izobrazbi sprejemam rdečo barvo. Sodelovanje je potrebno, če želimo Ljutomeru dati položaj, ki si ga kot taborsko mesto zasluži," je dejal Karba. V lokalni politiki sam ne vidi nekega strankarskega rivalstva, ki ga ne bi bilo mogoče preseči, z vsemi strankami pa je že tudi bil opravljen nek nenačelen dogovor. Seveda pa so tudi posamezniki, tako Karba, ki odločno zagovarjajo stališča vrha stranke. Pri tem je izpostavil Slovensko demokratsko stranko (SDS), pri kateri je kot novinar odkrival nepravilnosti povezane z nakupov vojaških oklepnih vozil. "Ko se človek poda v politiko mora iskati konsenz. Na to sem pripravljen," je dejal Karba. Napoveduje ostro in argumentirano ter razvojno naravnano volilno kampanjo, pričakuje pa izvolitev v drugem krogu.

f49db728d00cdb02dcbfcd62752510fc
Majda Horvat
Na predstavitev županske kandidature Dejana Karbe je prišel v Ljutomer tudi Jernej Štromajer, državni sekretar na šolskem ministrstvu.


S kandidaturo ne rešuje osebnega položaja, ampak se je zanjo odločil zato, da ne bo več le poročal o nepravilnostih in stvareh, ki se ne spreminjajo, ampak bo s svojim védenjem, izkušnjami in široko socialno mrežo, ki jo ima, prestopil na stran neposrednega delovanja. Kot največji problem, s katerim se sooča ljutomerska občina in ki ga bo treba reševati, Karba izpostavlja izjemno visoko zadolženost, ki da je v precejšnji meri prikrita. Takoj bo treba pristopiti tudi k vzpostavitvi mladinskega centra v mestu Ljutomer ter reševati pereča komunalna vprašanja ter urejanje prometne infrastrukture. Kot županski kandidat tudi napoveduje spremembe pri delovanju občinske uprave, ki bi ji dal več samostojnosti pri delovanju, prav tako tudi krajevnim skupnostim.

dejan karba županski kandidat ljutomer sd