vestnik

(VIDEO) Del dobrodelne akcije bo tudi letos potekal po Pomurju

Vestnik, 2. 6. 2021
Darja Štravs Tisu
Miha Deželak bo letos na poti deset dni.
Aktualno

Miha Deželak, radijski voditelj na Radiu 1, se je danes sedmo leto zapored odpravil na dobrodelno pot po Sloveniji, na kateri bo zbiral sredstva za počitnice otrok, ki še niso bili na morju. Jutrišnja etapa bo potekala po Pomurju.

Radijski voditelj je na pot okrog Slovenije štartal v Planici, kjer se je spustil po jeklenici. 

Predvidoma v četrtek ob 7. uri bo ekipa v Ljutomeru, nato jih bo pot zanesla proti Murski Soboti, kamor naj bi prispeli ob 10. uri. Opoldne jih boste lahko srečali v Gornji Radgoni, potem pa se bodo odpravili v smer proti Slovenskim Konjicam, Slovenski Bistrici in Ptuju, kjer je tudi cilj druge etape.

radio 1, druga etapa, deželak junak
Radio 1
Takšna je trasa druge etape.

Etap bo letos deset, zadnja bo na sporedu 11. junija, ko tako imenovani Junak Deželak prispe na Debeli Rtič. "Otroci si zaslužijo počitnice, letos še toliko bolj in zaradi posledic pandemije, je takih otrok še več. Zato ja, grem na pot in dali bomo vse od sebe," je jasen Miha Deželak. Na poti ga bodo spremljali tudi sovoditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Anja Ramšak. 

Spomnimo, da je Deželak v lanskem letu po Sloveniji kolesar s kvadromobilom in prevozil skoraj 700 kilometrov. Zbrali so slabih 350 tisoč evrov, s čimer so počitnice omogočili več kot tisočim otrokom.

Pomagate lahko tudi letos. Pošljite SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Donirali boste en ali pet evrov. Če želite nakazati višji znesek, pa ga lahko nakažete na njihovo fundacijo. Podatki so: Ustanova Radio 1 - Fundacija preprosto blizu; Stegne 11b, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 6000 0000 0498 5554 (LON, d.d.); Koda namena: CHAR; Namen: Deželak junak 2021. 

radio-1 deželak-junak druga-etapa pomurje