vestnik

Devetnajstletna Adrijana potrebuje vašo pomoč. Kako lahko pomagate?

Vestnik.si, 23. 11. 2019
M.V.
Adrijana Bedek potrebuje vašo pomoč. Za dvigalo je družina pridobila predračun, ki znaša 13.000 evrov.
Aktualno

Pripravljajo dobrodelni koncert, ki bo potekal v četrtek, 28.novembra, v Puconcih.

V Puconcih pripravljajo 14. dobrodelni koncert, na katerem bodo zbirali denarna sredstva za devetnajstletno Adrijano Bedek iz Bodoncev. Adrijana je težje gibalno ovirana, priklenjena na invalidski voziček, ter s težjo motnjo v duševnem razvoju in minimalnim ostankom vida.
Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu in vgradnji notranjega dvigala v stanovanjski hiši, s čimer bo Adrijana dobila popotnico za boljše in kakovostnejše življenje, staršema pa bo olajšan vsakodnevni napor.

adrijana-bedek
M.V.
Adrijana Bedek potrebuje vašo pomoč

Za dvigalo potrebujejo 13.000 evrov

Adrijana se je rodila 5. maja 2000 v murskosoboški bolnišnici v Rakičanu, kjer so že takoj ugotovili, da je nekaj narobe. Že po rojstvu je zaradi cerebralne paralize ostala v soboški bolnišnici, nato pa še mesec dni v UKC Ljubljana. Danes Adrijana obiskuje osnovno šolo s prilagojenim programom (OŠ IV Murska Sobota), vse od rojstva pa ji ob strani stojita njena starša, mama Manuela in oče Vendel, ki ji želita nuditi najustreznejše oziroma najboljše pogoje za razvoj. 


Mama Manuela je tista, ki jo ob odsotnosti očeta, največ prenaša po stopnicah do prve etaže, kje se dekle večinoma zadržuje. Ker je Adrijana vedno težja, sama pa starejša, ji to predstavlja velik napor. Za dvigalo je družina pridobila predračun in je potrebnih 13.000 evrov. Poleg tega se načrtuje tudi še nekaj aktivnosti zbiranja sredstev, katera bodo v celoti namenili za vgradnjo notranjega dvigala v stanovanjski hiši. Adrijana in njeni najbližji se že v naprej vsem zahvaljujejo.

Koncert bo v četrtek, 28. novembra 2019 ob 19. 00.

Denarni prispevek lahko nakažete tudi na račun: SI56 0249 6009 0158 604, odprt pri Novi ljubljanski banki, d.d., s pripisom »ADRIJANI ZA DVIGALO«.

dobrodelni-koncert adrijana-bedek