vestnik

Deželak junak v sredo desetič na pot po Sloveniji. Obiskal bo tudi Pomurje

Vestnik.si, 27. 5. 2024
Radio 1/Darja Štravs Tisu
Po Pomurju bo radijska ekipa kolesarila 3. junija.
Aktualno

Radio 1 letos pripravlja deseto izvedbo dobrodelne akcije Deželak junak.

Miha Deželak in ekipa se bodo na pot po Sloveniji podali v sredo, 29. maja. Kolesarili bodo deset dni, v šesti etapi, v ponedeljek, 3. junija, pa bodo obiskali tudi pomursko regijo. Začetek te etape bo v Črni na Koroškem, nato pa boste radijsko ekipo lahko spremljali še v Mežici, Muti, Radljah ob Dravi, Rušah, Bistrici ob Dravi, Mariboru ter nato še v Ljutomeru, Murski Soboti in Puconcih. Kot razkriva načrt poti, jih boste na glavnem trgu v Ljutomeru lahko ujeli okoli 16.15, v soboški Fazaneriji ob 17.45, pred osnovno šolo Puconci pa ob 18.40. V Puconcih bo od 15. ure dalje tudi mobilni studio, v katerem bodo radijci v živo oddajali program. Kulturno-turistično društvo Puconci je že napovedalo, da bo cel popoldan zbiralo prostovoljne prispevke in jih bodo potem 3. junija tudi predali Deželaku. 

deželak-junak
Radio 1/Darja Štravs Tisu
Po Pomurju bo radijska ekipa kolesarila 3. junija.

Namen dobrodelne akcije je tudi letos zbiranje denarja za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. 10 let Deželaka junaka, 10 let dobrih dejanj, 10 let počitnic za otroke iz socialno ogroženih družin. Predvsem pa 10 let prijateljstva, solidarnosti in ljubezni, so zapisali ob jubilejni izvedbi. 

Konec poti bo tudi tokrat na Debelem rtiču, kamor potem z izkupičkom otroke peljejo na morje. "Deseta jubilejna akcija je priložnost, da skupaj naredimo še več dobrega. S svojim prispevkom lahko prispevamo k ustvarjanju razlik in omogočimo še več otrokom nepozabne počitnice. Pridružite se nam, postanite junak v njihovem svetu in pustite trajen pečat v njihovih srcih," pozivajo. 

Kako lahko pomagate?

Pošljete lahko SMS POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919. To lahko storite že sedaj. Če želite donirati več, lahko pošljete sporočilo na fundacija@radio1.si. Donirate lahko tudi preko QR kode, ki je dostopna TU

deželak-junak pomurje dobrodelna-akcija