vestnik

Deželak Junak že desetič krenil na dobrodelno pot po Sloveniji

Vestnik.si, 29. 5. 2024
Darja Štravs Tisu
Deželak na startu novega dobrodelnega podviga.
Aktualno

Akcija ni le zbiranje sredstev, temveč tudi izjemno popotovanje, polno srčnosti, smeha in neizmernega veselja, ki prinaša upanje številnim otrokom in družinam.

Dobrodelna akcija Deželak Junak, ki jo organizira Radio 1, je letos že desetič zapored združila srca vseh, ki si prizadevajo, da bi otroci iz socialno ogroženih družin doživeli brezskrbne počitnice in ustvarili nepozabne spomine. Akcija ni le zbiranje sredstev, temveč tudi izjemno popotovanje, polno srčnosti, smeha in neizmernega veselja, ki prinaša upanje številnim otrokom in družinam.

deželak-junak
Darja Štravs Tisu
Deželak se pripravlja.

Voditelj Miha Deželak se je pogumno podal na pot, ki je bila polna prijetnih in manj prijetnih presenečenj. Začetek poti je bil zaznamovan z vožnjo z zavezanimi očmi iz Ljubljane na obalo, kjer ga je pričakala Jana Morelj. Razveza oči je razkrila, da se nahaja v Piranu, točno na Tartinijevem trgu, kjer je leta 2015 zaključil prvo akcijo Deželak Junak in zbral 42.000 evrov. Z izjemnim ponosom je izrazil svoje občutke o rasti akcije in zaupanju v slovensko solidarnost ter se s pozitivno energijo odpravil na svojo deseto pot.

Deželak je nadaljeval svoje popotovanje v družbi Jane Morelj, s katero sta se z ladjico odpravila do Debelega rtiča, kjer sta ju pričakala sovoditelja Denis Avdić in Lara Tošić. Deželak je pogumno skočil v morje in priplaval do obale, nato pa je dobil svoje prvo prevozno sredstvo. To je skiro  RollJet, s katerim je leta 2015 prevozil pot od Goričkega v Piran.

deželak-junak
Darja Štravs Tisu
In je zaplaval.

Tudi tokrat je pogumno stopil nanj in poganjal vse do osnovne šole v Ankaranu, kjer ga je pričakal prvi izziv, ki mu ga je pripravil Gargamel preko sporočila. Otroški balon je moral v zraku držati vsaj eno minuto, da si je prislužil svojo zvesto 9 člansko ekipo in prevozno sredstvo, ki ga ima najrajši – kvadrocikel.

Ekipa se je polna elana in pozitivne energije podala na desetdnevno dobrodelno pot, v katero se lahko vključimo vsi s poslanim sms-om POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919. Spremljajte vse dogodivščine na poti v živo na spletni strani Radia 1 in njihovih socialnih omrežjih.

deželak junak2
Darja Štravs Tisu
Gremo na kolo.

Deželak Junak se bo ustavil tudi v Pomurju. Šesto etapo bo pričel v ponedeljek, 3. junija, v Črni na Koroškem, nato pa boste lahko radijsko ekipo spremljali še v Mežici, Muti, Radljah ob Dravi, Rušah, Bistrici ob Dravi, Mariboru, ter nato še v Ljutomeru, Murski Soboti in Puconcih. Na glavnem trgu v Ljutomeru jih boste lahko ujeli okoli 16.15, v soboški Fazaneriji ob 17.45, pred osnovno šolo v Puconcih pa ob 18.40. V Puconcih bo od 15. ure dalje tudi mobilni studio, v katerem bodo radijci v živo oddajali program.

deželak-junak dobrodelnost dobrodelna-akcija