vestnik

Deželak pred začetkom prve etape sedel nazaj v šolske klopi

Vestnik.si, 31. 5. 2023
Radio 1/Darja Štravs Tisu
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Na svojem kvadrociklu bo s pomočjo poslušalcev in celotne Slovenije zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin, da bodo lahko tudi letos uživali na morju.

Miha Deželak, voditelj na Radiu 1 se je kot Deželak Junak podal na 9. dobrodelno pustolovščino po Sloveniji. Izzivi, ki ga čakajo se vsako leto spreminjajo, tako so se letos odločili za drugačen začetek od preteklih let. Ekipa se je za en dan vrnila nazaj v šolo, s tem pa so želeli še bolj poudariti namen same akcije, zbiranje sredstev za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Na prvo etapo se je tako podal izpred Osnovne šole Orehek v Kranju, kjer so mu učenci, njihovi starši in učitelji šole pripravili neverjeten sprejem. Še preden je zavrtel pedale svojega kvadrocikla je moral pokazati znanje družbe in slovenščine. Osnovnošolska vprašanja mu je postavljala učiteljica Jasmina Cvek, pri odgovorih pa so mu pomagali učenci. Na pot se je podal po uspešno opravljenih testih, v ospredju njegove poti pa je ponovno dobrodelnost, saj bo Miha ob poti zbiral dobrodelne prispevke s pomočjo poslušalcev. 

deželak-junak, miha-deželak
Darja Štravs Tisu
Miha Deželak je 'švical' v šolski klopi.

»Mislim, da so se v OŠ Orehek name res super pripravili, nor občutek je po toliko letih spet sesti v šolske klopi. Prevevali so me mešani občutki, ali bom znal ali ne. Malo sem bil pod stresom, pred spraševanjem (smeh). Ampak ne, mislim, da smo zbrali top začetek, saj je konec koncev akcija namenjena otrokom iz socialno šibkih družin,« je dejal Deželak in presenečno pogledal, ko mu je Denis Avdić pripeljal prvega gosta, ki bo z njih prekolesaril del prve etape. Naravnost iz Rima je v Kranj prišel nekdanji predsednik Borut Pahor in razveselil junaka! Skupaj sta se usedla na kvadrocikel in se odpeljala novi dobrodelni pustolovščini naproti. Svojo pot bo zaključil ob 20. uri v Kamniku. 

deželak-junak, miha-deželak
Darja Štravs Tisu
Prvi je del etape z njim prekolesaril Borut Pahor.

Na dobrodelno pot se je podal že devetič, njegov cilj pa je na morje peljati čim več otrok iz socialno šibkih družin. Letos želi podreti rekord in za dobrodelne namene zbrati več kot milijon evrov.

V pomurski regiji se bo Deželakova ekipa mudila v soboto, 3. junija. Štart 4. etape bo ob 7. uri v Gornji Radgoni, od koder bodo kolesarji krenili naprej proti Radencem, Puconcem, Murski Soboti in Ljutomeru.

Deželaka in njegovo ekipo lahko ves čas spremljate preko streama na spletni strani radio1.si, redno se javljajo tudi preko družbenih omrežij, kot sta facebook in instagram.

Če želite tudi sami prispevati, pošljite SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 in tako prispevate en ali pet evrov. Če želite darovati več, pošljite sporočilo na fundacija@radio1.si, ali skenirajte QR kodo, ki jo najdete TU

deželak-junak miha-deželak dobrodelnost