vestnik

Diana dobila novega lastnika, ki obljublja bogato gostinsko ponudbo

Rok Šavel, 4. 1. 2022
Rok Šavel
Slaščičarna naj bi zaživela že v roku enega meseca, če bo investitor našel ustrezen kader.
Aktualno

Znameniti hotel v središču Murske Sobote je vendarle pristal v rokah odvetnika Ronnieja Christopher Horvata, ki napoveduje odprtje picerije z italijansko kuhinjo, slaščičarne in restavracije s tradicionalno prekmursko kulinariko. Tudi sobe ne bodo samevale.

Posel med družbo Hotel Diana, katere edini družbenik je odvetnik Ronnie Christopher Horvat, in lastnico objekta, družbo Monetic srbskega milijonarja Miodraga Kostića, je bil sklenjen še pred koncem leta 2021. To so nam neuradno potrdili tudi v družbi Monetic.

Horvat višine kupnine za objekt, ki sameva vse od marca 2020, ne razkriva, saj da gre za poslovno skrivnost, a kot vemo, se je sprva prodajal za dva milijona evorv. "Nekaj je bilo lastnih sredstev, za preostali del pa je bilo pridobljeno financiranje," je za naš medij povedal novopečeni lastnik mestnega hotela.

diana
Rok Šavel
Ronnie Christopher Horvat je pred zahtevno nalogo, v kateri bo skušal oživiti nekoč slavni mestni hotel.


Italijanska restavracija, prekmurska hrana, slaščičarna ...


Pravo delo se za odvetnika, ki pri poslu sodeluje s stanovskim kolegom Dejanom Rituperjem, zdaj šele začenja. V roku meseca dni naj bi se odprla kavarna s slaščičarno, ki je nekoč slovela po odličnih sladkih dobrotah, za mesec ali dva več sledi odprtje picerije z italijansko kulinariko, ki bo umeščena v prostore nekdanje restvracije Sklejca, v načrtih pa je še dodatna gostinska ponudba, in sicer s tradiconalno domačo prekmursko kuhinjo.

"Takšna ponudba manjka v mestnem središču" je prepričan Horvat, ki stavi tudi na tradicionalni Dianin prireditveni prostor, kamor bi se vrnili maturantski plesi in družabno življenje. Načrtovana časovnica pa je seveda odvisna tudi od pridobitve ustreznega kadra, saj se tudi Horvat sooča s tovrstno težavo na trgu dela. Želja je bila vrnitev nekdanjih sodelavcev, a ti so povečini v pokoju ali pa so si našli kruh v sosednji Avstriji, priznava.

sklejca
Rok Šavel
Večja renovacija je preureditev nekadnje Sklejce v picerijo/italijansko restavracijo.

Tudi sobe bodo zasedene

Hotel je sicer potreben celovite renovacije, kar je tudi namera novega lastnika, a so se raje kot da bi bil zaprt še vsaj naslednjih šest mesecev, odločili, da ga bodo sproti posodabljali. Kako bo pa s sobami? Teh je namreč kar 97, ki pa tudi ne bodo samevale, saj so se v družbi Hotel Diana z Domom starejših Rakičan dogovorili, da bodo vanje namestili varovance v času celotne prenove notrajnosti stavbe v matični enoti Rakičan. Več o tem v naslednjem Vestniku.

telekom
Rok Šavel
V neposredni bližini Diane, ob Studiu Mito, naj bi zaživel manjši bistro, ki bo temeljil na ponudbi zdrave hrane.

Še ena novost v mestnem središču

Novi lastnik Diane je ob tem prevzel tudi poslovne prostore, kjer je nazadnje delovala poslovalnica Telekoma Slovenije v Slovenski ulici 45. Tudi tam naj bi v prihodnosti zaživela nova dejavnost.

Ideja je vzpostaviti manjši lokal z zdravo hrano, ki bi deloval po principu "take-away", torej, da bi si hrano vzeli s seboj. Več o tem naj bi bilo znanega v naslednjih tednih, saj je trenutno ves fokus na oživitvi Diane, je še povedal Horvat za Vestnik.si.

ronnie-christopher-horvat hotel-diana monetic slovenska-ulica