vestnik

Digi info točka odslej tudi v Gornji Radgoni

Vestnik.si, 7. 11. 2023
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Doslej so v Sloveniji že vzpostavili 62 tovrstnih info točk, štiri tudi v Pomurju.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj z mrežo območnih obrtno-podjetniških zbornic sodeluje v projektu Digi info točke, ki ga financira ministrstvo za digitalno preobrazbo. V sklopu projekta bo po vsej državi odprtih 222 teh točk, na katerih bodo svetovalci vsakodnevno nudili svetovanje in pomoč pri uporabi digitalnih javnih storitev prebivalcem Slovenije, s tem pa bodo pripomogli k dvigu digitalnih kompetenc. 

Do 13. oktobra je bilo odprtih prvih 62 digi info točk, preostalih 160 bo odprtih do 13. novembra, in sicer v vsaki slovenski občini po ena, v mestnih občinah Celje, Kranj, Koper in Maribor po dve ter v Ljubljani pet. 

V Pomurju so doslej odprte štiri tovrstne točke, in sicer se je Ljutomeru, Lendavi in Murski Soboti pridružila še Gornja Radgona, kjer točka deluje pod okriljem območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor v partnerstvu z občino in Razvojno agencijo Pora. Točka se nahaja v prostorih Pore, deluje pa vsak dan v tednu, razen ob vikendih, in sicer v ponedeljek in petek med 8. in 12. uro, v torek med 12. in 15. uro, v sredo med 13. in 17. uro ter v četrtek med 8. in 11. uro. 

Katere vrste svetovanj so na voljo posameznikom? Uporaba elektronske osebne izkaznice in s tem povezane mobilne aplikacije, prijava v elektronske storitve in elektronsko podpisovanje, dostop do informacij o delu državne uprav na portalu gov.si, dostop do elektronskih storitev na portalu eUprava, registracija in prijava v portal Spot, uporaba storitev eZdravja na portalu zVem, dostop do elektronskih storitev ZPIZ, uporaba državnega davčnega portala eDavki, dostop do elektronske zemljiške knjige, uporaba elektronskih vinjet na portalu Dars, storitve v zvezi s študijem in štipendijami ter storitve na portalu Volos. 

Digi info točke bodo delovale vse do konca prihodnjega leta, in sicer do 30. novembra 2024. 

Posnetek zaslona
Doslej je bilo odprtih 62 digi info točk, štiri tudi v Pomurju.
digi-info-točka ministrstvo-za-digitalno-preobrazbo ozs