vestnik

Dijaki pomurskih srednjih šol uspešni na državnem tekmovanju v ekokvizu

Vestnik.si, 7. 3. 2023
Ekošola
Na Srednji trgovski in aranžerski šoli je potekalo državno tekmovanje v ekoznanju.
Aktualno

Na Srednji trgovski in aranžerski šoli Ljubljana je nedavno potekalo državno tekmovanje v ekoznanju za srednješolce, na katerem je sodelovalo 277 dijakov iz 76 srednjih šol, ki so vključene v mednarodni program Ekošola in ostalih srednjih šol, ki so se prijavile na tekmovanje.

Na tekmovanju so dijaki sodelovali v treh kategorijah, in sicer v gimnazijskem, srednje strokovnem in poklicno-tehniškem (SSI in PTI) ter srednje poklicnem (SPI) programu izobraževanja, reševali pa so vprašanja iz štirih različnih tem pod skupnim naslovom Naša prihodnost = zelena prihodnost. Pri tem so se sezanili z ekologijo, onesnaževalci in varstvom okolja, ogljičnim odtisom, zeleno energijo za zeleno okolje ter e-recekliranjem. 

ekošola, ekokviz, državno-tekmovanje
Ekošola
Na Srednji trgovski in aranžerski šoli je potekalo državno tekmovanje v ekoznanju.

Tekmovalci so test reševali spletno, odgovarjali pa so na petdeset vprašnj. Za osvojitev zlatega priznanja med gimnazijci je bilo treba zbrati med 40 in 48 točk, za srebrno med 35 in 39 točk ter za bronasto med 26 in 34 točk. Za osvojitev zlatega priznanja med srednje strokovnim in poklicno-tehniškim programom izobraževanja je bilo treba osvojiti med 33 in 45 točk, za srebrno med 26 in 32 točk, za osvojitev bronastega pa med 17 in 25 točk. Za osvojitev zlatega priznanja med srednje poklicnim programom izobraževanja je bilo treba osvojiti med 29 in 37 točk, za srebrno med 23 in 28 točk, za bronasto pa med 20 in 22 točk. 

ekošola, ekokviz, državno-tekmovanje
Ekošola
Na Srednji trgovski in aranžerski šoli je potekalo državno tekmovanje v ekoznanju.

Zlata priznanja v kategoriji gimnazija so osvojili tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in dijaki Gimnazije Murska Sobota, med dobitniki srebrnih priznanj so bili prav tako dijaki omenjenih šol ter dijaki Ekonomske šole Murska Sobota, ki so bili prav tako med prejemniki bronastih priznanj. 

V kategoriji SSI/PTI so bili med prejemniki zlatih priznanj dijaki Ekonomske šole Murska Sobota, med prejemniki srebrnih priznanj pa dijaki ljutomerske gimnazije in dijaki soboške ekonomske šole. 

V kategoriji SPI so bili med prejemniki bronastih priznanj dijaki Ekonomske šole Murska Sobota. 

ekonomska-šola-murska-sobota državno-tekmovanje-v-ekokvizu