vestnik

Dijaki SPTŠ dosegli odlične rezultate na tekmovanjih v programiranju in izdelovanju spletnih aplikacij

Vestnik.si, 28. 3. 2023
Osebni arhiv šole
Dominik Letnar, Žan Gomboc, Niko Pozderec
Aktualno

Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program Tehnik računalništva, so se udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.

18. državno srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je bilo organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija. Na omenjenem tekmovanju so se dijaki udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij in programiranja. Dijak 4. letnika Žan Gomboc je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 1. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij, dijak 4. letnika Niko Pozderec pa je pod mentorstvom Dominika Letnarja osvojil 3. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij.

s2
Osebni arhiv šole
Žan Čahuk, Alex Lackovič, Timotej Lipič, Marko Stanić, Žan Gomboc, Niko Pozderec

Ob tem velja omeniti, da so dijaki SPTŠ na tekmovanju ACM v kategoriji izdelava spletnih aplikacij v zadnjih 6 letih dosegali odlične rezultate. Mark Ivanič je lani osvojil tretje mesto, Timotej Zadravec je bil prvi leta 2021, Mihael Lebar je bil prav tako prvi leto pred njim, Blaž Bernjak je dosegel drugo mesto leta 2019, drugi je bil tudi Žan Horvat leta 2018, leta 2017 pa je Tadej Šinko  svojil tretje mesto. 

Državno tekmovanje v programiranju, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) je  potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva – programiranje za srednje šole. Dijak 4. letnika Žan Gomboc je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 7. mesto v programiranju (1. skupina) v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje.

s3
Osebni arhiv šole
Mentor Dominik Letnar in dijak Žan Gomboc.

"S tem smo na Srednji poklicni in tehniška šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na naši šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere," je ob uspehih povedal mentor Dominik Letnar. 

sptš srednja-poklicna-in-tehniška-šola-murska-sobota dominik-letnar tekmovanje-acm programiranje tekmovanje-v--programiranju