vestnik

(Dnevnik Vesne Maučec) »Z najbolj sladko ekipo premikamo meje«

Vesna Maučec, 2. 3. 2024
Jure Kljajić
Dobrodelni KROF 2024.
Aktualno

Lions klub Murska Sobota je tudi letos v pustnem času pripravil akcijo Dobrodelni krof. V sodelovanju s pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota so organizirali humanitarno tržnico.

Krofe so lahko posamezna podjetja ali organizacije tudi naročili, člani Lions kluba pa so jih na pustni torek dostavili naročnikom.

ea8d3d4b165d2550dfd3414583754d1c
Osebni Arhiv
Vesna Maučec je bila v akciji Dobrodelni krof, ki jo je Lions klub Murska Sobota še enkrat več pripravil z namenom zbiranja dobrodelnih prispevkov za pomoč eni od pomurskih družin v stiski, ena od gonilnih sil akcije. Podkrepljena z izkušnjami vodenja Zdravilišča Radenci in Kulturno-turističnega društva Puconci zelo dobre ve, kako se lotiti česa tako humanitarnega in dobrodelnega.

Četrtek, 21. decembra

Četrtkova jutra so namenjena telovadbi pri Ivi v Mediwa centru. Danes sem telovadbo izpustila, saj sva z Romanom zgodaj zjutraj bila zmenjena pri Karlu Pojbiču, direktorju Mlinopeka, da se dogovorimo za izvedbo akcije Dobrodelni krof 2024. Sestanek je bil super uspešen, saj sva se uspela dogovoriti za zelo ugodno ceno krofa.

Četrtek, 4. januarja

Ne vem, kako mi to uspe, vendar danes je spet četrtek in sestanek za našo akcijo Dobrodelni krof. Tokrat sem bila uspešnejša, saj smo sestanek imeli šele ob 8.30 in sem uspela iti tudi na telovadbo k Ivi. Jutranjo telovadbo res priporočam, morda smo prav zaradi te v pol ure potrdili vse potrebno za izvedbo akcije. No ja, mene je čakal še seznam zadolžitev, a moram priznati, da sem jih hitro uredila in tako že zvečer vsem udeležencem sestanka poslala vso potrebno dokumentacijo za polni zagon akcije. Dan se je zaključil uspešno in prijetno utrujena sem legla k počitku.

Ponedeljek, 8. januarja

Na predvečer mojega rojstnega dne je bil mesečni sestanek Lions kluba Murska Sobota, kjer sem morala člane seznaniti z aktivnostmi, ki so potrebne za uspešno izvedbo naše akcije. Meni pa ne dela računalnik! Saj to ni res. Vdihnem in premislim, kaj storiti. Spomnim se, da je mogoče kriva baterija, zato jo vzamem iz prenosnika ter jo ponovno vstavim. In da, računalnik spet dela! Sestanek je bil uspešen, saj se je kar osem članov javilo za razvoz krofov na pustni torek. To je to. No, nekaj pa še bo iz nas. Tega sicer nisem rekla na glas, je pa vrelo iz mene.

Četrtek, 25. januarja

Saj ne morem verjeti, spet je četrtek. A današnji je res vrhunski. Podjetje Carthago je naročilo dobrodelne krofe za lokaciji Odranci in Ormož. Potrdili so tudi razvoz krofov z avtodomom in še dodatno naročili krofe za zaposlene za domov. Dan je hitro za menoj. Od danes naprej je četrtek moj dan.

Nedelja, 11. februarja

Po uspešni petkovi in sobotni humanitarni tržnici me je čakala delovna nedelja, ki je bila namenjena logistiki. Pripraviti sem morala plan razvoza krofov na pustni torek. Pred sabo imam seznam več kot 60 podjetij in ustanov ter društev, ki jim je na pustni torek treba dostaviti krofe. In smo šli: osem šoferjev, osem seznamov in osem relacij za dostavo skoraj 5300 krofov. Seštevam, odštevam, brišem, dopolnjujem, tiskam papirje in do kosila pošljem vsem šoferjem vse potrebne podatke, kam bodo v torek dostavili krofe. Vidno zadovoljna se pohvalim sami sebi. Pripravljeni smo!

Ponedeljek, 12. februarja

V pričakovanju dneva D, tj. pustnega torka, zgodaj vstanem in pošljem skupno naročilo krofov na Mlinopek. Že se veselim torka. Potem pa se začne ... Ob 9.21 me kliče Roman: »Vesna, imam še naročilo za dodatnih 62 krofov.« Popravim vse tabele in donaročim krofe. Me kliče Mateja ob 14.24 in še dodatno naroči 15 krofov. Naj bo, toliko imamo rezerve. Popravim tabele in zaključim. Evo, to naj bi bilo zdaj to, ampak ni. Pokliče me še Sandra Županec iz Carthaga in naroči še 122 krofov. Odlično, si rečem, zdaj me bo Denis iz Mlinopeka »fental«. Pošljem mu SMS-sporočilo, a ni odgovora. Nakar ugotovim, da pošiljam sporočila na napačno številko. Saj to ni res. Poiščem pravo številko in pošljem še enkrat. Me kliče Denis in pravi: »Vesna, naročila so samo do 14.00.« »Joj, Denis, prosim uredi, če lahko.« Me kliče nazaj in pravi, da je urejeno. Od hvaležnosti mi stečejo solze sreče. Še enkrat pregledam vse tabele, vse podatke in vsakemu šoferju posebej pošljem podatke samo zanj. Logistika zaključena. Zdaj nas čaka samo še razvoz. No ja, skoraj. Sestaviti je treba dve ekipi za deljenje krofov zaposlenim v podjetju Carthago. Hčerka me zavrne, saj pišejo test znanja iz glasbe. OK, razumem. Mi potrdi Šteiner in imam Ormož odkljukan. Moj dragi mož bo vesel, ko me bo videl v Ormožu. Adriana s sodelavko, Marjanom in Matejino sestro prevzame Odrance. Zdaj pa je res konec za danes.

Torek, 13. februarja

Ura je 6.00 in vseh osem šoferjev je na Mlinopeku, čakajo, da naložijo svoje krofe in grejo na teren. Razdelim sezname, kjer točno piše, kam se pelje, koliko krofov, kdo plača, kdo nakaže, kontaktne osebe, skratka vse za akcijo. Šteiner bi mi rekel, prava si za logistiko. Vsak naloži svoje krofe in gredo na pot. Na koncu ostanem sama s Šteinerjem, Damijanom in lepotcem avtodomom Carthago v spremstvu Boštjana in Aleksandre. Naložimo še mi svoje krofe in v dobri uri in pol razvozimo vse, kar je na seznamu. Dogovorimo se, da se ob 11.30 dobimo v Ormožu, da razdelimo krofe zaposlenim. Z odliko oddelamo še Ormož in Odrance in tako se akcija Dobrodelni krof 2024 zapiše v zgodovino z razdeljenimi 6116 krofi in zbranimi 11.230 evri. Ne znam opisati zadovoljstva in sreče, ki ju čutim v srcu. Dobrodelni krof je akcija, s katero smo povezali pomurska podjetja, društva, posameznike, ki so svoje zaposlene posladkali za pusta, in za piko na i naredili še nekaj dobrega za družino v stiski. Moj pogled na dobrodelnost se je z dobrodelnim krofom spremenil, saj sem v tej akciji spoznala, kdo ima res veliko srce in kdo še vedno ne razume, kaj je namen in poslanstvo dobrodelnega krofa. Najbolj sladka ekipa Lions kluba Murska Sobota, brez katere si akcije ne predstavljam, pa je ponovno dokazala, da ko delamo s srcem, premikamo meje.

dobrodelni-krof, lions-klub-murska-sobota
Arhiv
Člani Lions kluba Murska Sobota so delili krofe.

dobrodelni-krof lions-klub-murska-sobota