vestnik

Potrjenih 442 okužb, najhuje še vedno v osrednji Sloveniji

STA, 23. 3. 2020
Niko Časar
Koronavirus.
Aktualno

Do 10. ure je v Sloveniji bilo opravljenih 13.812 testiranj, pri tem je bilo potrjenih 442 okužb, so sporočili iz NIJZ. Potrjenih je bilo 28 dodatnih okužb, kar je nekoliko manjši skok kot v zadnjih dveh dnevih.

Preko Twitterja je vlada sporočila, da najbolj pereče območje ostaja osrednja regija. Kot smo že poročali, pa je danes na Infekcijski kliniki v Ljubljani umrl okuženi 67-letni moški, ki naj ne bi umrl neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo  "za kompleksno situacijo". Moški naj bi imel pridružene srčno-žilne bolezni. To je sicer tretja smrtna žrtev pri nas.

V Pomurju ostaja 11 primerov potrjenih okužb s koronavirusom. Po eden je zabeležen v občinah Kobilje, Tišina in Beltinci, dva primera pa sta v občinah Lendava, Ljutomer, Murska Sobota in Veržej. 

Iz ljubljanskega kliničnega centra sporočajo, da imajo 32 hospitaliziranih bolnikov covid-19, osem jih je na oddelku intenzivne nege.

V mariborskem kliničnem centru je hospitaliziranih 11 bolnikov, 2 sta na oddelku intenzivne nege in dihata s pomočjo respiratorja, 70 zaposlenih pa je v domači izolaciji.

novo sta