vestnik

Do Soboških dnevov le še dva tedna 

Tomo Köleš, 6. 6. 2018
Tomo Köleš
Zasedba Laibach bo eden od osrednjih glasbenih gostov letošnjega festivala Soboški dnevi.
Aktualno

Zadnji vikend v juniju se bodo že 22. zapored zvrstili številni glasbeni in umetniški izvajalci, ki bodo na različnih prizoriščih vsak na svoj način nagovorili obiskovalce festivala Soboški dnevi 2018. Vsak od obiskovalcev bo lahko med dogodki izbral tiste, ki ga bodo najbolj razveselili, pa naj bodo to koncerti vrhunske klasične glasbe v evangeličanski cerkvi, ulične predstave za vso družino na grajski ploščadi ali izvrstni koncerti različnih glasbenih izvajalcev na osrednjem prizorišču v mestnem parku. Letos bo program še obogaten, tudi s ponudbo ulične hrane. Če lanski program za mnoge ni bil dovolj razgiban, pa je tokrat veliko bolj vznemirljiv. Že v petek, 22. junija, se bodo na glasbenem odru zvrstile skupine The Margins (Prekmurje/Medžimurje),


Pips, Chips & Videoclips (Zagreb) in Laibach (Trbovlje/Ljubljana).


V soboto, 23. junija, bodo nastopili izvajalci Pepson z gosti (Prekmurje), Tabu (Slovenija), Severina (Hrvaška) in Matter (Kamnik).


V nedeljo, 24. junija, velja omeniti zasedbo Help! A Beatles Tribute, ki je ena najboljših evropskih posnemovalk legendarne četverice iz Liverpoola, in indie rok pop disko skupino Koala Voice (Zasavje), svoje verze pa bo med publiko "izstrelil" slovenski hiphoper in raper Challe Salle (Vrhnika).


Od 25. do 27. junija se bodo zvrstili koncerti klasične glasbe, nato bo festival Folkart, za konec pa bo v petek, 29. junija, na grajskem dvorišču veliki koncert domače legendarne zasedbe Špirit, ki bo praznovala 50-letnico svojega delovanja. In kar je najboljše za obiskovalce: vsi dogodki na Soboških dnevih so brezplačni.

soboški dnevi