vestnik

Do velikih rezultatov pripeljejo mali koraki, izpostavlja šolski minister

Anja Vlaj, 1. 9. 2023
Jure Kljajić
Prvi šolski dan na Osnovni šoli Tišina.
Aktualno

Proces izobraževanja je lahko zabaven in navdihujoč, saj vam poleg formalnega znanja daje tudi življenjske izkušnje in neprecenljive spomine, pa meni notranji minister.

V poslanici ob novem šolskem letu, ki so jo objavili na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, se je minister Darjo Felda zahvalil zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so ob poplavah pomagali z delom, donacijami ali tako, da so šolske prostore odstopili intervencijskim službam in prostovoljcem. Vesel je tudi, da se bo kljub vsemu šolsko leto po vsej Sloveniji lahko začelo 1. septembra, čeprav bodo na nekaterih šolah in vrtcih potrebne določene prilagoditve. »Vsem učencem in dijakom želim, da k šolskemu delu pristopite z marljivostjo. Vedite, da so majhni koraki in vztrajnost pri premagovanju vsakodnevnih izzivov tisto, kar nas nazadnje pripelje do velikih rezultatov in velikih idej, tudi takšnih, ki spreminjajo svet. Vem, izzive včasih doživljate kot tegobe, pretežke in obenem nepomembne, a verjemite mi, da se bo nekoč obrestovalo, če se boste z njimi soočali dosledno in sproti«, se še povedal Felda.

darjo-felda, biotehniška-šola-rakičan, neurje, škoda
Rok Šavel
Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar pa je v poslanici pred začetkom novega šolskega leta zapisal: »Proces izobraževanja je lahko zabaven in navdihujoč, saj vam poleg formalnega znanja daje tudi življenjske izkušnje in neprecenljive spomine. Prav zato je pomembno, da je šola okolje, v katerem ni prostora za kakršnokoli nasilje in kjer se počutite varno in sprejeto.« Ob tem Poklukar apelira na starše in učitelje, da so v podporo in vzgled mladim.« Začetek šolskega leta pomeni tudi več mlajših udeležencev v prometu, zato v tem času ne pozabimo na prometno varnost. Pri tem moramo biti še posebej pozorni na razigrane prvošolčke v rumenih ruticah. Zagotoviti njihovo varno pot v šolo je odgovornost vseh udeležencev v prometu, še zlasti voznikov, ki naj za volan sedejo spočiti, zbrani in strpni,« je še zapisal Poklukar.

boštjan poklukar
M24
Boštjan Poklukar.

šolsko-leto začetek šola