vestnik

Dober milijon evrov sofinancerskih sredstev za večnamensko športno dvorano

Vestnik, 19. 8. 2021
Občina Gornja Radgona
Večnamenska športna dvorana ob OŠ Gornja Radgona.
Aktualno

Občina Gornja Radgona je pridobila sofinancerska sredstva za izgradnjo večnamenske športne dvorane ob Osnovni šoli Gornja Radgona.

Novico so na občinski strani povzeli iz vladnega sporočila za 251. dopisno sejo, kjer iz odgovora na poslansko vprašanje Andreja Rajha izhaja, da je radgonska občina na razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu prijavila investicijo Rekonstrukcija in dozidava športne dvorane pri OŠ Gornja Radgona, vendar zaradi omejenih razpoložljivih proračunskih sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ni bila izbrana za sofinanciranje. Pozneje so bila zagotovljena dodatna sredstva za sofinanciranje investicij, namenjena občinam, ki so se prijavile na razpis in izpolnjujejo vse pogoje in merila iz razpisa, vendar niso bili izbrani zaradi omejenih sredstev.

Občina Gornja Radgona bo tako upravičena do sofinanciranja investicije v višini 1,192.988 evrov. 

večnamenska-športna-dvorana, oš-gornja-radgona
Občina Gornja Radgona
Večnamenska športna dvorana ob OŠ Gornja Radgona.

Kot sporočajo, gradbena dela nemoteno potekajo, na objektu stare dvorane se sedaj izvaja montaža prezračevalnih kanalov, izvajajo se predelne stene, elektro in strojne instalacije ter estrih. Zaključuje se montaža fasade in streha. "V okviru del zunanjosti objekta se izvaja meteorna kanalizacija in parkirišče ter dela na vhodnem platoju obstoječe osnovne šole, prav tako pa se usklajujejo predvidene aktivnosti šole s predvidenim priključevanjem novega objekta s staro šolo, da bo to čim manj moteče," so še zapisali in dodali, da prehaja izgradnja v zaključno fazo. 

občina-gornja-radgona večnamenska-dvorana