vestnik

(DOBRODELNOST) Zbiranje starega papirja za Lucijo se nadaljuje

Vestnik, 23. 3. 2021
Osebni arhiv
Lucija je edina v Sloveniji z boleznijo na genu TUBA1A.
Aktualno

Star papir lahko oddate na domač naslov družine Varga in zbirnih mestih Dinosa.

Pred dnevi smo pisali o Luciji Iloni Varga, sedemletni deklici z redko gensko mutacijo. Edina v Sloveniji ima bolezen na genu tubulin alfa 1A (TUBA1A). Zaradi mutacije tega gena se je pri deklici razvila lisencefalija. Gre za stanje, pri katerem se dojenčkovi možgani ne razvijejo pravilno, se ne nagubajo, ampak ostanejo gladki, kar vpliva na motorični razvoj otroka. Lucija je hudo slabovidna, gibalno in govorno ovirana ter potrebuje štiriindvajseturno prisotnost in pomoč druge osebe. Družina in stroka sta prepričani, da se lahko nauči delne samostojnosti, a potrebuje čas in veliko terapij. Da bi ji pomagali, so se domači odločili, da bodo zbirali star papir in dobljeni denar namenili za njene terapije, ki so zanjo ključnega pomena.
Družina z akcijo zbiranja starega papirja nadaljuje, pomagate pa lahko tudi vi.

Kako poteka dobrodelna akcija?

Papir lahko odložite na naslovu Dobrovnik 204g oziroma se predhodno dogovorite z Lucijinim dedkom Gezo Varga na telefonu: 031-484-239.

Posamezniki pa lahko oddajo papir na lokacijah Dinosa po vsej Sloveniji. Povedati je treba le, da izkupiček od papirja namenjajo društvu Pomurski zidančki (za Lucijo Ilono) in davčno številko društva: 13143042. 

lucija-ilona-varga zbiranje-starega-papirja