vestnik

(Dobrodelni koncert) Objem srca v Črenšovcih tokrat malo drugače

Jože Gabor, 6. 12. 2021
Arhiv KTD Črenšovci
KTD Črenšovci, objem srca, dobrodelni koncert
Aktualno

Dobrodelni koncert Objem srca z bazarjem v Črenšovcih ta december organizirajo četrtič. Letos dobrodelne aktivnosti zaradi epidemičnih razmer organizirajo nekoliko drugače, kot v preteklosti. Nastope za koncert bodo posneli, ta pa bo od 10. decembra na ogled na spletu.

Dobrodelni koncert Objem srca so leta 2017 prvič organizirali Kulturno-turistično društvo Črenšovci, občina Črenšovci in Rotary klub Martjanci. Naslednje leto pa so k sodelovanju povabili še Osnovno šolo Franceta Prešerna, da bi tako ogled prireditve in s tem dobrodelnost omogočili širšemu krogu ljudi. Prireditev so organizirali v telovadnici črenšovske osnovne šole, je povedal predsednik Kulturno-turističnega društva Črenšovci Damijan Hozjan:

»Skupaj smo v predprazničnem decembrskem času spodbujali solidarnost in medsebojno pomoč, zbrana sredstva pa smo namenili pomoči potrebnim. Lani zaradi pandemije koncerta nismo izvedli, letos pa ga želimo na tak način, ki omogoča varovanje zdravja vseh, spet obuditi. Zato smo različne partnerje povabili k sodelovanju in podpori.«

Zbrana finančna sredstva bodo letos pred prazniki namenili štirim dolgotrajno bolnim otrokom in njihovim družinam za dodatna zdravljenja in terapije, ki lajšajo in izboljšujejo njihovo zdravstveno stanje.

ktd-črenšovci, objem-srca, dobrodelni-koncert
Arhiv KTD Črenšovci
KTD Črenšovci, objem srca, dobrodelni koncert

Objem srca 2021bodo organizirali v treh delih. V uvodnem videoposnetku, ki so ga javnosti predstavili z objavo na spletnih straneh organizatorjev so o dobrodelnosti in namenu koncerta spregovorili predstavniki organizatorjev. To so ob predsedniku KTD Črenšovci Damijanu Hozjanu še županja občine Črenšovci Vera Markoja, predsednica Rotary kluba Martjanci Edith Sapač Žižek in ravnatelj OŠ Franceta Prešerna Črenšovci Stanko Čerpnjak. »Koncertni del Objema srca, v katerem se bodo s pesmijo predstavili domači glasbeniki, bo na naši spletni strani objavljen v petek, 10. decembra. V nedeljo, 19. decembra, bo predvajan še sklepni posnetek, v katerem bodo strnili vtise in zahvale ter dobre želje nastopajočih in sodelujočih ter javnost seznanili z zneskom zbranih sredstev s okviru dobrodelnega koncerta Objem srca.« pravi Damijan Hozjan.

V dobrodelni akciji lahko sodelujete od 1. do 18. decembra s pomočjo poslanega SMS sporočila na 1919 s ključno besedo OBJEMSRCA1, OBJEMSRCA5 ali OBJEMSRCA10 ali z nakazilom na tekoči račun IBAN: SI56 0400 1004 7456 851, NOVA KBM (s sklicem oz. namenom nakazila OBJEM 2021). V okviru dobrodelne akcije organizirajo tudi prodajo umetniških del ljubiteljskih slikarjev, ki so nastala na likovni koloniji v Črenšovcih in so v lasti Kulturno-turističnega društva Črenšovci. Katalog umetniških del je objavljen na spletnih straneh organizatorjev. Vse video vsebine, kakor tudi informacije glede dobrodelne akcije Objem srca 2021 bodo objavljene na spletnih straneh organizatorjev: www.jenamena.si, www.obcina-crensovci.si, www.rotary-martjanci.si in www.osfpcrensovci.si.

črenšovci dobrodelni-koncert objem-srca