vestnik

(Dobrodelni krof) Očetu pomagali, da uresniči sanje sina

A. G., 2. 3. 2022
Mihaela Kalamar
Dobrodelna akcija - Dobrodelni krof.
Aktualno

V zameno za krofe so zbirali prostovoljne prispevke, da bi tretješolec dobil svojo sobo

Lions klub Murska Sobota je v sodelovanju s pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota minuli konec tedna organiziral akcijo Dobrodelni krof, v okviru katere so delili krofe na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v Murski Soboti v zameno za prostovoljne prispevke, s krofi pa so obdarili tudi stanovalce in zaposlene doma starejših Murska Sobota. Akcijo so sklenili v torek z razvozom krofov v podjetja, ki so v zameno prispevala dobrodelni prispevek. V Lions klubu Murska Sobota so z akcijo, ki so jo organizirali prvič in želijo, da postne tradicionalna, zelo zadovoljni, saj so zbrali 3.795,31 evrov.

dobrodelna-akcija
Mihaela Kalamar
Dobrodelna akcija - Dobrodelni krof.


V Lions klubu Murska Sobota si prizadevajo pomagati vsem, ki so pomoči potrebni, hkrati pa imajo posluh tudi za najranljivejše skupine v naši družbi, med katerimi so starejši. V sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Sobota so poiskali družino, ki ji pomoč v tem trenutku pride zelo prav. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali očetu samohranilcu, ki prejema minimalno plačo, zato s sinom težko preživita. Živita v dvosobnem stanovanju, fant, ki obiskuje tretji razred osnovne šole, pa nima svoje sobe. Ker oče obnove stanovanja finančno ne zmore, mu bodo v Lions klubu z zbranimi sredstvi pomagali. Več o zgodbi očeta samohranilca lahko preberete na tej povezavi. 

dobrodelna-akcija
Mihaela Kalamar
Dobrodelna akcija - Dobrodelni krof.

Vodja akcije v Lions klubu Murska Sobota Vesna Maučec je z odzivom na akcijo zelo zadovoljna: »Za nami sta dva prekrasna dneva, dneva ko smo delili najslajše krofe, katere svet premore. To so dobrodelni krofi. Povezali smo se in naš dobrodelni krof je zrasel do te mere, da bomo očetu pomagali, da uresniči sanje svojega sina. Najbolj sem vesela in hvaležna, da so nam podporo izkazali prijatelji, znanci, mimoidoči, sodelavci, podjetja, poslovni partnerji in sorodniki. Vsakemu posebej iskrena hvala, da ste nas podprli. Skupaj zmoremo več, kot si mislimo. In še vedno velja, da se dobro z dobrim poplača.«

dobrodelni-krof dobrodelna-akcija lions-klub-murska-sobota Mlinopek krof btc-murska-sobota