vestnik

Dobrodelni pomurski lovci za lovskega tovariša zbrali tri tisoč evrov

M. S., 2. 11. 2023
Osebni arhiv
Ob izročitvi izkupička so tekle tudi solze sreče.
Aktualno

Jože Kuhar in druščina priskočili na pomoč Renatu Vastlu s Prevalj.

Pomurski lovci, ki pripadajo šestim različnim lovskim družinam, so že leta 2017 združili moči in ustanovili strelsko ligo. Sestavljajo jo lovske družine Bakovci - Lipovci, Murska Sobota, Mlajtinci, Pečarovci, Rankovci in Tišina. Člani med seboj tekmujejo v streljanju na glinaste golobe, še bolj kot tekmovanje pa sta jim pomembna druženje in izmenjava lovskih veščin, ki prispevajo k bogatenju izkušenj vsakega lovca.

Letošnje poplave, ki so prizadele Slovenijo, jih niso pustile ravnodušnih, zato so se tudi sami odločili ukrepati. Organizirali so dobrodelno strelsko tekmovanje na strelišču Budinski mlin v Rakičanu. S streljanjem na glinaste golobe so zbrali tri tisoč evrov, izkupiček pa so želeli nameniti nekomu, ki je v poplavah utrpel večjo škodo.

Po poizvedovanju so se odločili denar podariti enemu od svojih lovskih tovarišev, to je Renatu Vastlu, ki je v poplavah utrpel precejšnjo škodo in je čez noč izgubil skoraj vse, kar je imel. Vodje ekip so se tako odpravili na pot proti Prevaljam na Koroškem, kjer so se srečali z Renatom in mu osebno izročili izkupiček dobrodelnega streljanja. Srečanje je bilo zelo čustveno, napolnjeno s toplimi besedami in solzami, ki so odsevale ne le njihove dobrodelne namene, temveč tudi njihovo solidarnost in povezanost. Jože Kuhar, eden od udeležencev, je dejal, da je bil to čudovit dan, ki bo ostal v spominu ne le Vastlu, temveč vsem, ki so sodelovali.

Po srečanju so se vrnili domov v Prekmurje, a ne s praznimi rokami, temveč bogatejši za občutek sreče in zadovoljstva, da so s svojo akcijo polepšali življenje tovarišu v stiski.

pomurski-lovci dobrodelnost