Prijetno jesensko sonce je na Goričko privabilo približno 1000 obiskovalcev, ki so okusili številne zeljne jedi, ki so jih pripravljali na osmih stojnicah. Zvrstile so se tradicionalne jedi iz zelja, kot so segedin, zeljna solata, zeljne krpice, zeljni zavitek; nekaj bolj drznih udeležencev tekmovanja pa je pripravilo tudi zeljno musako in zeljno pico.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
Da je bil popoldan še bolj zanimiv, so domačini iz Kulturno umetniškega društva Budinci prikazali tudi celoten postopek priprave zemlja - na star ribaš so ga naribali, enemu od njih skrbno oprali noge in ga dvignili v sod, v katerem je "klačil" zelje, dokler ni povsem spustilo soka. Ko so bili lonci na skorajda vseh osmih stojnicah prazni, so izbrali tudi zmagovalca.
Najboljši segedin je skuhala ekipa iz Dolenec, druga je bila ekipa Cerop Puconci, tretja pa ekipa iz Markovec. Predsednica turističnega društva Dišeči volčin Mihaela Kalamar je z obiskom zelo zadovoljna in se že veseli prireditve prihodnje leto.
"Opažamo, da je vse več obiskovalcev iz drugih krajev, kar je spodbudno, saj si ravno to želimo, da privabimo tudi ljudi iz drugod po Sloveniji," pravi Kalamarjeva. S Koroške se je namreč pripeljal poln avtobus obiskovalcev. "Letos je sicer nekoliko manj ekip kuhalo, ponavadi jih je deset oziroma enajst; ampak smo kljub temu zelo zadovoljni," pravi organizatorka, ki jo zelo veseli še, da se ljudje vračajo vedno znova vračajo in tako kažejo, da so prireditev vzeli za svojo.