vestnik

(Dobrote slovenskih kmetij) Rok za prijavo izdelkov na ocenjevanje do 19. januarja

Vestnik.si, 24. 12. 2023
Osebni arhiv
Sklepna prireditev s podelitvijo priznanj in razstavo vseh nagrajenih izdelkov bo tudi letos v minoritskem samostanu na Ptuju.
Aktualno

Sklepna prireditev s podelitvijo priznanj bo med 17. in 19. majem 2024.

Kmetijsko-gozdarski zavod (KGZ) Ptuj, Mestna občina Ptuj in Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju s preostalimi KGZ in ob podpori ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi v letu 2024 prireja v okviru festivala Dobrote slovenskih kmetij državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov. Sklepna prireditev s podelitvijo priznanj in razstavo vseh nagrajenih izdelkov bo med 17. in 19. majem 2024 v minoritskem samostanu na Ptuju, tako kot v preteklih letih pa bodo vse izdelke ocenjevale strokovne komisije. Na podlagi njihovih ocen bodo na že 35. državni prireditvi podeljena zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost za izdelke iz žit, za mlečne in mesne izdelke, olja, kise, žgane pijače, suho sadje in druge suhe pridelke, za vina, sadjevce oziroma sadna vina, za sadne in zelenjavne sokove, za nektarje in sirupe, za domače marmelade, džeme in sadne namaze, za kompote, konzervirano zelenjavo in druge konzervirane pridelke, za med, čaje, medice in ribje izdelke.

dobrote slovenskih kmetij_foto
Dobrote slovenskih kmetij
V okviru festivala Dobrote slovenskih kmetij bosta tudi letos potekala državna prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov.

Na ocenjevanjih lahko sodelujejo kmetje in druga kmetijska gospodarstva, ki so vpisana v register kmetijskih gospodarstev pri kmetijskem ministrstvu oziroma imajo trajne nasade, vpisane v register pri MKGP, ali so vpisani v register čebelnjakov ali v centralni register objektov akvakulture in komercialnih ribnikov.

Zadnji rok za prijavo izdelkov na ocenjevanje je 19. januar 2024.

dobrote-slovenskih-kmetij ocenjevanje