vestnik

Dodane vrednosti in vsebine v sodobni šoli

V. T., 27. 10. 2019
oš Beltinci
Predavatelji na mednarodni konferenci o sodobni šoli.
Aktualno

Na OŠ Beltinci je potekala mednarodna konferenca s tem naslovom, že druga po vrsti.

V prvem delu konference so s svojimi predavanji s svojimi predavanji sodelovali plenarni predavatelji iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Češke in Grčije. Izkušnje in primere dobrih praks so v plenarnem delu predstavili: dr. Hotimir Tivadar in dr. Renato Lukač iz Slovenije, mag. Mateja Kosi s Češke, Marko Ferek s Hrvaške inAngeliki Bogkia iz Grčije. V drugem delu je bilo v 24 delavnicah predstavljenih 340 samostojnih referatov.

Mednarodna konferenca je bila po mnenju organizatorjev uspešna. Cvetka Rengeo: "To je bil vrhunski izobraževalni dogodek, saj je dan je minil v izmenjavi bogatih strokovnih izkušenj in prijateljskem ozračju. Udeleženci so se, verjamemo, domov vrnili obogateni z novimi idejami, ki jih bodo lahko s pridom uporabili pri svojem vzgojno-izobraževalnem delu."

Konferenco sta s svojima nagovoroma odprla Matejka Horvat, ravnateljica šole, in Marko Virag, župan občine Beltinci. V kulturnem programu pa je nastopil mladinski pevski zbor OŠ Beltinci pod mentorstvom učitelja glasbe Mihe Kavaša, in recitator Jan Slavic Bezjak s pesmijo Kaj je Müjra zašepetala.

oš-beltinci mednarodna-konferenca sodobna-šola