vestnik

Dodatek za velike družine bo na računih v petek

Vestnik, 10. 4. 2019
Pixabay
Dodatek za velike družine bo izplačan v petek, 12. aprila. 
Aktualno

Dodatek za veliko družino, ki za družine s tremi otroki znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov, bo izplačan v petek v enkratnem znesku. 

Letos bo dodatek za veliko družino prejelo 26.566 družin, skupno pa bo izplačanih slabih 11 milijonov evrov. Pravico do tega dodatka ima eden od staršev, in sicer pod pogojem, da ima vsaj eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji. O pravici do dodatka za veliko družino odločajo centri za socialno delo po uradni dolžnosti. Tako vsem upravičencem do otroškega dodatka in tistim, ki so v lanskem letu vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, ni treba vlagati posebne vloge. Ostali pa to morajo storiti.


74a6a9a3ed0e3e2c9bb2ca4c86b31b8f
Pixabay
Z letošnjim letom je bil ukinjen premoženjski cenzus.

Z letošnjim letom je bil ukinjen premoženjski cenzus, tako da bodo v petek dodatek prejele vse družine, ki izpolnjujejo pogoje, ne glede na njihov materialni položaj. Tistim družinam, ki se jim bo do konca leta rodil tretji ali četrti otrok, pa bo dodatek oziroma razlika izplačan takrat. Ministrsto za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zato pričakuje, da se bo število prejemnikov in višina sredstev do konca leta še povečala.

dodatek za velike družine Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in center za socialno delo