vestnik

Pri ZD Lendava bodo gradili

vestnik.si, 27. 5. 2024
Majda Horvat
Zdravstveni dom Lendava.
Aktualno

Občina Lendava je objavila javno naročilo za dozidavo in rekonstrukcijo Zdravstvenega doma (ZD) Lendava. S to naložbo bo prenovljenih približno 180 kvadratnih metrov obstoječih površin, zgrajen bo tudi prizidek v velikosti približno 1100 kvadratnih metrov.

Poleg tega bosta narejena nadstreška za parkiranja službenih vozil in odlaganja infektivnih odpadkov, uredili bodo še okolico s parkirišči, komunalne vode in prestavili toplovod.

ZDlendavamaj24
Arhiv Občina Lendava
Prizidek ZD Lendava

Rok za oddajo ponudb je 11. junij, naložbo naj bi končali konec leta 2026. Naročnik ponudnike opozarja, da kljub objavi javnega naročila še nima zagotovljenih celotnih finančnih sredstev za izvedbo, saj čaka na pozitiven sklep Ministrstvo za zdravje o sofinanciranju naložbe, kar je pogoj za podpis gradbene pogodbe z izvajalcem del in pričetek izvedbe investicije.

Zdravstveni dom bo pridobljene nove prostore namenil izvajanju programov splošne in družinske medicine, zdravstvenega varstva žensk, preventivne dejavnosti in zobozdravstvene službe. Objekt bo priklopljen na sistem daljinskega ogrevanja z uporabo geotermalne energije.

zd-lendava občina-lendava gradnja-prizidka