vestnik

Dom borcev bodo preuredili v hostel s 40 ležišči

Ines Baler, 26. 9. 2020
Damjana Nemeš
Imenoval se bo Oaza miru in sprostitve v objemu gozda.
Aktualno

Dom borcev na Vaneči bodo konec meseca začeli preurejati v hostel, ki se bo imenoval Oaza sprostitve v objemu gozda.

Občina Puconci je bila z LAS Goričko in še nekaterimi partnerji uspešna na razpisu Evropa investira v podeželje Evropskega sklada za razvoj podeželja, njihova cilja pa sta razvoj turizma in izboljšanje turistične privlačnosti območja LAS z vključitvijo novih turističnih produktov. Puconski župan Ludvik Novak pravi, da so se za ta projekt odločili, ker v občini primanjkuje turističnih zmogljivosti.

ad9196825e7b984c56fa448f3b34f9bb
A. Nana Rituper Rodež
Ludvik Novak

»Imamo sicer nekaj kmečkih turizmov, a smo glede tega šibki.« Ker občino obišče precej pohodnikov in drugih turistov, želijo urediti hostel, v katerem bi lahko prespali. Drugi razlog za obnovo je dotrajanost doma borcev. Evropski sklad bo za izvedbo projekta namenil 72 tisoč evrov, občina pa bo krila stroške DDV v vrednosti slabih 16 tisoč evrov.

vaneča, dom-borcev
Damjana Nemeš
"Imamo sicer nekaj kmečkih turizmov, a smo glede tega šibki," pravi župan Ludvik Novak.

Puconski župan napoveduje, da bo v hostlu okoli 40 postelj, upravljal ga bo Razvojni zavod Občine Puconci. »Pogovarjamo se tudi z Zavodom za socialni razvoj Murska Sobota, da bi se vključili v razpršeni hotel Goričko,« še pove o načrtih. Izvajalec obnovitvenih del bo javno komunalno podjetje Püngrad s podizvajalci, hostel pa naj bi bil za sprejem prvih gostov pripravljen konec maja prihodnje leto. Pri projektu sodeluje še nekaj lokalnih partnerjev, z njimi bodo sodelovali predvsem pri zagotavljanju prehrane in druge ponudbe. Hrano bodo v hostel vozili ali pa bodo gostje napoteni k ponudnikom. Spominska borčevska razstava v domu bo ostala, Novak pa še doda, da bodo v prihodnje uredili še okolico.

vaneča, dom-borcev
Damjana Nemeš
Evropski sklad bo za izvedbo projekta namenil 72 tisoč evrov, občina pa bo krila stroške DDV v vrednosti slabih 16 tisoč evrov.

dom-borcev hostel oaza-miru-v-objemu-gozda