vestnik

Dom Danijela Halasa Velika Polana: Zaradi pojava okužbe bo dom nekaj časa zaprt

Vestnik, 1. 11. 2020
Arhiv Doma Danijela Halasa Velika Polana
Dom Danijela Halasa Velika Polana
Aktualno

V Domu Danijela Halasa Velika Polana so po pojavu okužbe s koronavirusom pri dveh sodelavkah opravili testiranja vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati testiranj so pokazali, da so okuženi trije stanovalci ter skupno štirje zaposleni, zaradi pojava okužbe pa so za nekaj časa dom tudi zaprli.

Poročali smo že, da so zaradi pojava okužbe pri dveh zaposlenih v Domu Danijela Halasa Velika Polana uvedli preventivne ukrepe za vse stanovalce in jih razdelili v več manjših ločenih enot. Formirali so tudi stalne ekipe zaposlenih po gospodinjskih skupinah, ki veljajo v domovih za starejše, zaposleni pa so začeli uporabljati dodatno osebno varovalno opremo. 

Po testiranjih stanovalcev in zaposlenih, ki so jih opravili v sredo in četrtek, so bili v petek dopoldan obveščeni o rezultatih testiranj stanovalcev. Ti so pokazali, da so s koronavirusom okuženi tudi trije stanovalci. V petek zvečer so prejeli še rezultate testiranj zaposlenih, ki so pokazali, da so z virusom okuženi štirje sodelavci. 

izolacijska soba Doma Danijela Halasa
Arhiv Doma Danijela Halasa Velika Polana
Izolacijska soba v Domu Danijela Halasa Velika Polana, kjer so nameščeni trije okuženi stanovalci.

"Stanovalce z okužbo smo preselili v izolacijo v mansardne prostore, kjer so popolnoma ločeni od ostalih stanovalcev in zaposlenih po gospodinjskih enotah v pritličju ter v I. in II. nadstropju, prav tako trenutno nimajo težjega poteka bolezni," so še sporočili iz doma. Zaradi pojava okužbe v domu in sprejetih preventivnih ukrepov bo dom popolnoma zaprt vsaj do sobote, 7. novembra. 

dom-danijela-halasa-velika-polana velika-polana