vestnik

V Domu Janka Škrabana 49 okužb, direktor prosi za pomoč

Vestnik.si, 13. 11. 2020
Nataša Juhnov
Okuženih je 39 stanovalcev in 10 zaposlenih.
Aktualno

Hugo Maučec, direktor Doma Janka Škrabana Beltinci, je naposled le predstavil epidemiološke razmere v domu. Okuženih je 39 stanovalcev in 10 zaposlenih, vzpostavljeni sta siva in rdeča cona.

Kot je zapisal v sporočilu za javnost, s sprotno koordinacijo s strokovno skupino in NIJZ izvajajo vse potrebne ukrepe za zajezitev in obvladovanje tveganj okužb z novim koronavirusom. Dodal je, da je situacija pod strokovnim nadzorom in se umirja.

beltinci, dom-janka-škrabana, dom-upokojencev, dom-starejših
Nataša Juhnov
Okuženih je 39 stanovalcev in 10 zaposlenih.

Domu, ki je soočen z zahtevnim izzivom, pomaga Občina Beltinci. Ob izbruhu okužb so bili zato v domu izvedeni vsi predpisani ukrepi, ki so bili dogovorjeno z lokalno koordinatorko ter epidemiologinjo, prav tako so v domu dosledno upoštevali navodila pristojnih služb. "Strokovno izvedbo vseh ukrepov in spoštovanja navodil so pri pregledu potrdile pristojne službe. Ob tem se skupaj z Občino Beltinci, Splošno bolnišnico Murska Sobota, Zdravstvenim domom Murska Sobota, NIJZ, Škofijsko Karitas, Gasilsko zvezo Beltinci, Osnovno šolo Beltinci, Vrtcem Beltinci ter prostovoljci zagotavlja dodatno zdravstveno osebje, ki je domu na voljo 24 ur," je še zapisal direktor doma. Ob tem je hkrati pozval prostovoljce, da se odzovejo njihovemu povabilu za pomoč v domu. 

dom-janka-škrabana-beltinci stanje