vestnik

V Domu Janka Škrabana 58 okužb, še naprej za pomoč pozivajo prostovoljce

Vestnik, 18. 11. 2020
Nataša Juhnov
Dom Janka Škrabana.
Aktualno

"Koronavirus je posegel v naša življenja na vsakem koraku. Ob vseh potrebnih izvedenih zaščitnih ukrepih se je koronavirus prikradel tudi v naš dom starostnikov, Dom Janka Škrabana," so zapisali v sporočilu za javnost.

Trenutno je od 71 stanovalcev okuženih 46. Virus ni zaobšel niti naših zaposlenih, saj je trenutno zaradi okužbe odsotnih 12 zaposlenih. Manjkajoči kader zapolnjujejo s pomočjo zdravstvenih delavcev okoliških zdravstvenih in zdravstveno varstvenih ustanov. Prav tako so jim v veliko pomoč prostovoljci Karitasa.

Potrebujejo pomoč

"Za požrtvovalnost smo zelo hvaležni, saj nam tovrstna pomoč pomeni veliko. Poziv vsakemu, ki bi nam želel pomagati, velja tudi danes. Zato vse zainteresirane posameznike vabimo, da nam sporočite vašo pripravljenost po pomoči," še sporočajo. Takoj, ko se bo pojavila potreba za  vključitev, vas bodo kontaktirali. Pomoč potrebujejo pri delitvi hrane, pri postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoč stanovalcem. "V primeru zares izredne situacije iščemo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni."
Vašo pripravljenost sporočite Domu Janka Škrabana na info@zcm.si ali na civilna.zascita@beltinci.si ali telefonsko številko: 040 717 844.
Svojce prosijo, da se za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev pokličejo na telefon 031 718 546 med 11. in 13. uro od ponedeljka do petka.
Nataša Juhnov
Pomoč potrebujejo pri delitvi hrane, pri postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoč stanovalcem.
dom-janka-škrabana-beltinci koronavirus