vestnik

Dom starejših občanov Gornja Radgona ima novega direktorja

M. V., 2. 10. 2020
Marina Vrbnjak
Marjan Žula
Aktualno

Marjan Žula je svoje delo s prvim oktobrom predal sodelavki Suzani Bračič.

Pred dvanajstimi leti, ko je svoja vrata odprl Dom starejših občanov Gornja Radgona, je direktorske obveznosti prevzel takrat šestdesetletni Marjan Žula. Z včerajšnjim prvim oktobrom se je upokojil, delo pa predal svoji dolgoletni sodelavki, Suzani Bračič.
»Naša vizija je, da bi bil dom čim bolj odprt tudi navzven. Osnovna dejavnost nam je institucionalno varstvo starejših oseb. Storitve, ki jih bomo ponujali, so standardne, nadstandardne in dodatne,« je dejal pred dvanajstimi leti. Danes priznava, da mu je bilo to, da je prevzel dela in naloge direktorja družbe Dom starejših občanov Gornja Radgona, v velik izziv. Pred tem je bil namreč 25 let ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona.

marjan-žula
Marina Vrbnjak
Marjan Žula

»Po dokaj težkem začetku pa menim, da smo skupaj s sodelavci uspeli Dom umestiti med tiste, ki nekaj štejejo v institucionalnem varstvu starejših v Republiki Sloveniji. In tudi na to sem ponosen, kakor sem zadovoljen, da mi je v bistvu življenjska pot namenila vlogo graditelja in ne rušitelja dobrin, pomembnih za skupnost, za družbo, za človeka. Seveda ni bilo vse idealno in tudi kakšne napake sem napravil, vendar kot pravijo, kdor dela tudi greši,« je še povedal.
Suzana Bračič je bila do prevzema direktorske funkcije vodja finančno računovodske službe v domu. Je mlada doktorica znanosti, ki se je kot ekonomistka preizkusila v gospodarstvu, pa tudi v politiki. Bila je predsednica nadzornega odbora občine Gornja Radgona, trenutno pa je članica občinskega sveta.
marjan-žula dso-gornja-radgona