Etnološko-sejemske dogodke Domača tržnica peto leto organizira Zavod za turizem in razvoj Lendavi, namen pa je, kot je povedala direktorica zavoda Martina Bukovec, da omogočajo ljudskim obrtnikom, turističnim ponudnikom, kmetovalcem in drugim, da prodajo svoje izdelke in pridelke.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
Pa tudi, da popestrijo sobotno dogajanje v starem mestnem jedru ob cerkvi svete Katarine, kjer so bile že pred stoletjem in več sejemske prireditve. Najbolj znana je Katarinin sejem, ki ga tradicionalno pripravljajo na dan, ko goduje Katarina.
Ob ponudbi na stojnica je na Domači tržnici vedno tudi kulinarična ponudba. Tokrat so pred obiskovalci člani Turističnega in kulturnega društva Močvirski tulipan Radmožanci pripravljali in cvrli langaš. Večkrat pa so na Domači tržnici na voljo tudi ocvrte ribe na hotiški način, ki jih pred obiskovalci pripravljajo člani Turističnega društva Hotiza.
Obiskovalcem so ponujali tudi lendavska vina in druge domače napitke, ki so jih lahko ti na prireditvi tudi degustirali.
Večji del ponudnikov na sejmu je iz lendavske občine, prihajajo pa tudi iz Goričkega in drugih območij Pomurja. Tako so tokrat svoje izdelke in pridelke ponujali: Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj (izdelki iz koruznega ličja), Čebelarstvo Časar, Naravna kozmetika Katarinca, Vina Kleiderman, Kmetija Sarjaš iz Dolga vasi (s šparglji) in drugi.