vestnik

Dozidavo lendavskega zdravstvenega doma bo izvedlo celjsko podjetje

Majda Horvat, 5. 9. 2024
Majda Horvat
Zdravstveni dom Lendava.
Aktualno

V boju za posel ponudniki občutno zniževali ceno. Zdravstveni dom bo z naložbo pridobil zelo potrebne prostore.

Dozidavo in rekonstrukcijo Zdravstvenega doma (ZD) Lendava bo za 3,6 milijona evrov z davkom izvedlo podjetje GES, gradbeništvo, energetika, sanacije, iz Celja. Pogodbo je z direktorjem Jožetom Hartlom lendavski župan Janez Magyar podpisal sredi avgusta.


Pogodba zajema gradbeno-obrtniška dela ter strojne in elektro inštalacije, ki bodo izvedene pri novogradnji dveh prizidkov ter rekonstrukciji obstoječega dela objekta. Poleg tega bodo zgrajeni nadstreški za službena vozila in odpadke, urejena bo okolica s parkirišči ter izvedene ureditve komunalnih vodov in prestavitev toplovoda. Objekt bo priključen tudi na sistem daljinskega ogrevanja z uporabo geotermalne energije. Dela bodo končana predvidoma do konca septembra 2026.


Zdravstveni dom, ki ga pesti velika prostorska stiska, bo pridobljene prostore namenil izvajanju programov splošne in družinske medicine, zdravstvenega varstva žensk, preventivni dejavnosti in zobozdravstveni službi. Celotna naložba je ocenjena na 4,3 milijona evrov, z 1,1 milijona evrov jo bo podprla tudi država.

ZDlendavamaj24
Arhiv Občina Lendava
Prizidek ZD Lendava

Občina Lendava je prvi razpis za izbiro izvajalca gradbenih in obrtniških del objavila maja in nato prejela ponudbe šestih gradbincev. Zaradi ugotovljene napake je razpis razveljavila in 18. julija objavila novega, nanj pa je prispelo sedem ponudb. Ob številu gradbenih podjetij, ki so se potegovala za posel, je vredno pozornosti še občutno zniževanje njihove prve ponujene cene.



Prva ponudba podjetja GES je znašala 4,8 milijona evrov, a je z namenom pridobitve posla, za katerega je naposled sklenilo pogodbo, končno ponujeno ceno znižalo za četrtino. Podjetje GDO iz Gornje Radgone je prvo ponujeno ceno znižalo za dobro tretjino na 3,9 milijona evrov. Cestno podjetje Ptuj bi projekt izvedlo po zadnji ponudbi za štiri milijone evrov (12 odstotkov nižja cena od ponudbene), GIC gradnje za 4,1 (17 odstotkov manj), Pomgrad za 4,2 (15 odstotkov manj), Inobačka za 4,5 (9 odstotkov manj) in Legartis za 4,6 milijona evrov, kar je za 13 odstotkov manj od ponudbene cene. Naročnik je pri odločitvi o izbiri ponudnika uporabil merilo najnižje cene.

zd-lendava rekonstrukcija