Društvo kmetic Križevci Veržej se je udeležilo strokovne ekskurzije, kjer so si članice ogledale primere dobrih praks na avstrijskem Štajerskem. Ogledale so si pražarno kave Maitz v vasici Frutten in spoznale postopke praženja kave, seznanile so se s postopki rasti kavnih rastlih, obiranja, sušenja in predelave plodov in z največjimi proizvajalci kave na svetu ter cenami, ki jih dosega kilogram kave. Ogledu je sledila degustacija različnih kav.
Nekaj kilometrov stran se nahaja vinogradnik Ulrich, ki obdeluje 20 hektarjev lastnih vinogradov. Gospodar in sin sta udeleženkam ekskurzije predstavila potek obiranja grozdja, sledil je ogled proizvodnih prostorov, sodobne vinske kleti in degustacija sokov in vina. Dejavnost so iz prašičereje preusmerili v vinogradništvo.
Po kosilu je sledil ogled mlina, ki je preurejen v gostinski lokal in razstavno prodajni prostor, kjer lokalni ponudniki prodajajo svoje izdelke. V fatimski kapeli v Trössingu je udeleženke sprejel duhovnik, ki je podal razlago nastanka in pomena kapelice, ki stoji na hribu v gozdu. Pot je udeleženke vodila še v muzej na prostem, kjer so se seznanile z orodji in stroji, ki so jih nekdaj uporabljali pri delu na kmetiji. Tam se nahaja tudi večje število kamel in drugih živali, ki si jih obiskovalci z veseljem ogledajo.