vestnik

Društvo kreativne mladine je odprlo "dnevno sobo" in informacijsko točko

Vestnik.si, 24. 7. 2023
Arhiv Društva kreativne mladine
Odprtje prostorov Društva kreativne mladine.
Aktualno

Mladi iz šestih držav so obiskali Mursko Soboto v sklopu mladinske izmenjave CulSolidArt.

Društvo kreativne mladine iz Murske Sobote je v sklopu solidarnostnega projekta pripravilo otvoritev "dnevne sobe" in informacijske točke za mlade kreativce, ki se nahaja na Zvezni ulici 6 v Murski Soboti. Društvo je v lanskem letu začelo z vzpostavitvijo prvega mladinskega centra v Murski Soboti na principu odprtega mladinskega dela. Odprto mladinsko delo je primer dobre prakse, ki so se ga naučili od projektnih partnerjev iz Nemčije, Romunije, Srbije in Italije. Primer dobre prakse so prenesli in ga vzpostavili v Murski Soboti, kjer so mladi sami vztrajali in iskali rešitve, kako priti do cilja. Njihov cilj še zdaleč ni končan, je pa prinesel obogatitev mladinskega dela v Murski Soboti in celotni regiji, saj postajajo vse bolj prepoznavni s svojim delom.

društvo-kreativne-mladine, mladinske-izmenjave, dnevna-soba, informacijska-točka
Arhiv Društva kreativne mladine
Odprtje prostorov Društva kreativne mladine.

Pred nekaj tedni so tudi uradno postali društvo v javnem interesu na področju mladine, njihovo delo pa prepoznavajo predvsem mladi, ki so glavna ciljna skupina. Ti se tudi samoiniciativno vključujejo v njihove aktivnosti in jih sami tudi pripravljajo. Glavni cilj odprtega mladinskega dela je to, da mladi sami podajo ideje in svoje aktivnosti tudi sami izvedejo, seveda s pomočjo društva in usmerjanjem mladinskih delavcev. Mladi so z dnevno sobo in informacijsko točko za mlade kreativce pridobili varen prostor za umetniško izražanje, izvedbo aktivnosti, pripravo mednarodnih, lokalnih, regijskih in nacionalnih projektov ter točko, kjer pridobijo številne informacije o projektih mobilnosti za mlade.

društvo-kreativne-mladine, mladinske-izmenjave, dnevna-soba, informacijska-točka
Arhiv Društva kreativne mladine
Odprtje prostorov Društva kreativne mladine.

Otvoritve se je udeležil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je skupaj z mladimi iz šestih držav uradno tudi pomagal pri otvoritvi mladinskega centra. Mladi iz šestih držav so obiskali Mursko Soboto v sklopu mladinske izmenjave CulSolidArt.
društvo-kreativne-mladine dnevna-soba informacijska-točka