vestnik

Sofinanciranje za lendavski zdravstveni dom

Vestnik.si, 27. 6. 2024
Majda Horvat
Zdravstveni dom Lendava se sooča z veliko prostorsko stisko. Po včerajšnji odločitvi vlade bo končno lahko stekla gradnja prizidka.
Aktualno

Občina Lendava bo po več letih priprav lahko začela z gradnjo prizidka in obnovo prostorov zdravstvenega doma. Vlada včeraj naložbo, vredno 4,3 milijone evrov, podprla z 1,1 milijona evrov.

Vlada je namreč na odboru za državno ureditev in javne zadeve v veljavni Načrtu razvojnih programov za obdobje 2024-2027 uvrstila štiri nove projekte s področja zdravstva, med drugim tudi dozidavo in rekonstrukcijo Zdravstvenega doma Lendava. S tem bo zdravstveni dom, ki se sooča z zelo veliko prostorsko stisko, pridobil dodatne prostore v velikosti 1100 kvadratnih metrov za štiri splošne ambulante, dve referenčni ambulanti in sanitarije za paciente, hkrati pa bodo uredili prostore za ginekološko dejavnost in dve zobozdravstveni ordinaciji. V sklopu projekta se bo uredil tudi del za nujno medicinsko pomoč. Ocenjena vrednost investicije znaša 4,3 milijona evrov z DDV, država pa bo naložbo sofinancirala v višini 1,1 milijon evrov.

Kot smo že poročali, je lendavska občina leta 2022 že pridobila odobritev  državnega sofinanciranja naložbe, vendar od te potem začasno odstopila, ker so vse ponudbe izvajalcev bistveno presegale zagotovljena sredstva. Nov razpis za izbiro izvajalca gradbenih del je občina objavila maja letos, rok za oddajo ponudb je bil 11. junij, naložbo naj bi končali konec leta 2026. Naročnik je ponudnike opozoril, da kljub objavi javnega naročila še nima zagotovljenih celotnih finančnih sredstev za izvedbo, saj čaka na pozitiven sklep Ministrstvo za zdravje o sofinanciranju naložbe, kar je pogoj za podpis gradbene pogodbe in pričetek izvedbe investicije.

zd-lendava občina-lendava gradnja-prizidka državni-denar