vestnik

Nova prodaja kompleksa Escade

Majda Horvat, 8. 4. 2021
Marina Vrbnjak
Escada
Aktualno

DUTB proučuje ponudbe. Je prodaja dobra ali slaba novica za 150 delavcev ECC, ki še vedno delajo v objektu, ki je na prodaj?

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila novico, da se je 31. marca iztekel rok za oddajo ponudb v postopku zbiranja zavezujočih ponudb za prodajo poslovnega kompleksa Escada v Gornji Radgoni. "Trenutno je v teku postopek sprejemanja odločitve glede prejetih ponudb, zato do nadaljnjega ne bomo obravnavali prejetih nezavezujočih ponudb," so še zapisali pri DUTB.

Kdo je oddal ponudb ni znano, je pa dogajanje v zvezi z lastništvom poslovnega objekta pomembno za 150 zaposlenih, ki so še vedno zaposleni v razvojno-proizvodnem podjetju ECC (Escada - Competens - Centrum). S tem, da njegova tekstilna in skladiščna dejavnost zaseda zdaj le še polovico razpoložljivih prostorov.

Kot smo že poročali je bil na DUTB prenesen finančni lizing, sklenjen za dobo 12 let zaradi gradnje novega proizvodnega objekta. Obveznost v višini 4,3 milijona evrov bi morala ECC poravnati zdaj do DUTB leta 2019. V pogajanje z DUTB, ki je maja 2019  stavbo v velikosti 11 tisoč kvadratnih metrov in zemljišče veliko 34 tisoč kvadratnih metrov prodajala za 4,5 milijona evrov, in drugimi bankami, je bila vključena matična družba Escada Luxembourg. Pogajali naj bi se o refinanciranju finančnega lizinga.

Toda v drugi polovici lanskega leta so bile nepremičnine Escade umaknjene s seznama prodajanega premoženja, z DUTB pa so nam oktobra sporočili, da zaradi spremenjenih okoliščin nov prodajni postopek še ni stekel. Spremenjene okoliščine bi lahko bile menjava lastnikov matične družbe Escada Luxembourg. Indijska jeklarska dinastija Mittal jo je namreč po  desetih letih neuspešnih vlaganj v oživitev prestižne modne znamke prodala.

escada prodaja dutb gornja-radgona