vestnik

Dva dni bo toplo, za vikend hladneje. Takšno vreme nas čaka za velikonočne praznike

Vestnik.si, 14. 4. 2022
Profimedia
V začetku prihodnjega tedna se lahko pojavi slana.
Aktualno

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo danes in jutri temperature povzpele nad 20 stopinj Celzija, za vikend pa se bo spet ohladilo.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) pravijo, da se bo že jutri čutil vpliv hladne vremenske fronte. Oblačnost se bo od severa povečala, popoldne pa bodo nastajale krajevne padavine. Zapihal bo severovzhodnik, kljub temu pa ohladitev še ne bo izrazita. Se bo pa občutneje ohladilo v soboto in v nedeljo. "Že v soboto se bo precej okrepil severovzhodni veter, na Primorskem bo pihala burja. Zaradi ohladitve v višinah bo precej spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo tudi manjše plohe. Snega pa tokrat vendarle ne bo. V soboto, nedeljo in ponedeljek bodo najvišje dnevne temperature ostale večinoma pod 15 stopinj Celzija, nekoliko topleje bo le na Primorskem," se glasi napoved. 

V nedeljo bo oblačnosti manj, v ponedeljek pa spet več, možne bodo manjše plohe. Zaradi vetra se v soboto in nedeljo temperatura zraka ne bo spustila pod ledišče, na ARSO pa menijo, da bomo najnižje jutranje temperature izmerili v ponedeljek ali torek, ko se lahko pojavi tudi slana. 

vreme arso napoved prazniki
Kaj zdaj berejo drugi