vestnik

Dvakrat v dobrem mesecu dni: Pijan voznik avtobusa s šolarji na izlet

T. M./PUMS, 12. 6. 2018
Andrej Petelinšek
Avtobus. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so opravili nadzor psihofizičnega stanja voznika avtobusa, ki je bil določen za prevoz otrok iz osnovne šole na izlet.

Pretekli petek so policisti iz Gornjih Petrovcev opravili nadzor psihofizičnega stanja voznika avtobusa, ki bi moral peljati osnovnošolce na izlet, in ugotovili, da je pil. “Pri tem je bilo ugotovljeno, da voznik avtobusa, ki je državljan Avstrije, vozi pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,06 miligrama alkohola na liter krvi v organizmu. V skladu z veljavnimi predpisi mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, izrečena pa tudi globa v višini 300 evrov ter štiri kazenske točke. Prevoz otrok na izlet je opravil drugi voznik,” so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.



Lendavski policisti pa so že v aprilu opravili kontrolo šolskega avtobusa, ki je bil namenjen opraviti prevoz otrok iz osnovne šole na izlet. Pri tem so voznika avtobusa preverili z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola v organizmu. Po opravljenem strokovnem pregledu v zdravstveni ustanovi je bilo ugotovljeno, da je imel voznik avtobusa v krvi 0,62 promila alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prejel je globo v višini 600 evrov ter osem kazenskih točk.

avtobus črna kronika