vestnik

Dvanajst nagrad za učence OŠ Sveti Jurij

M. Ha., 3. 6. 2019
Matej Gider
Nagrajeni učenci in otroci iz vrtca. Nekaj učencev na posnetku manjka. 
Aktualno

Nagrado je prejel tudi likovni pedagog Matej Gider

Mesto Baja leži na jugu Madžarske in ima okrog 35.000 prebivalcev. Ima številne etnične manjšine in veroizpovedi. Zahodni del mesta obliva reka Donava s pritoki, v okolici pa je precej majhnih jezer. Torej ima pomembno vlogo voda, predvsem ribištvo. Ob zavedanju pomena vode za vsa živa bitja za življenje so leta 2012 organizirali prvi mednarodni grafični bienale na temo vode.
Zadnji bienale je že četrtič organizirala Umetniška osnovna šola Ferenca Liszta. Sodelovali so lahko otroci in mladina od 6. do 23. leta. Če so prvič še sprejemali in nagrajevali tudi risbe in slike, se je to že pri drugem omejilo le na grafike. Tudi če je bienale mednarodni, na njem sodelujejo v veliki večini madžarske šole in posamezniki. Na vsakem so sodelovali tudi učenci OŠ Sveti Jurij pod mentorstvom likovnega pedagoga Mateja Giderja. Tokrat je 12 učencev prejelo nagrade in posebne nagrade. Prejeli so tudi nagrado za mentorja, nagrado za kolekcijo pa otroci VVE pri OŠ. Posebne nagrade in priznanja za udeležbo na razstavi so prejeli tudi učenci OŠ Cankova in OŠ Kuzma.
Pred dvema letoma jih je celo obiskala šolska delegacija, ki je pripeljala nagrade, kataloge in priznanja s tretjega bienala. Z zanimanjem so si ogledali delo likovnega krožka in razstavljene otroške grafike.
oš sveti jurij matej gider