vestnik

Dve novi stavbi?

Majda Horvat, 27. 2. 2019
Nataša Juhnov
Če se bo krog med deležniki sklenil, bodo stavbo nekdanjega kirurškega oddelka porušili. fotografija nataša juhnov
Aktualno

Staro stavbo kirurgije bi porušili. Za naložbo v nove naj bi se ogreval vlagatelj iz Maribora, Heta previdna glede možnosti sklenitve posla.

Stavbo nekdanjega kirurškega oddelka v Murski Soboti, v kateri je v preteklosti delovalo tudi invalidsko podjetje Solidarnost, naj bi porušili, na tem mestu pa zgradili dve novi stavbi. Heta, ki je lastnica objekta in tudi okoliškega zemljišča v velikosti 1.550 kvadratnih metrov, namreč ob drugih možnostih resno proučuje tudi to, če bo seveda uspela doseči dogovor z morebitnim vlagateljem. Sama namreč ne nastopa kot vlagatelj.
Po naših informacijah naj bi se za naložbo že ogrelo neko računalniško podjetje iz Maribora, ki ima v mislih, da bi večji objekt namenilo poslovni dejavnosti, manjšega pa bi zgradili za potrebe delovanja Medobčinskega društva slepih in slabovidnih. To ima namreč v starem objektu lastne prostore, velike 130 kvadratnih metrov.
Z namero rušenja propadajoče stavbe, ki je večinski lastnik zaradi njene nefunkcionalnosti ne more prodati, je seznanjena tudi mestna uprava. Ta bo zdaj med drugim preverjala možnosti za umestitev novih objektov v prostor, v primeru uspešnega dogovora med deležniki pa bo treba zaradi rušitve poiskati nadomestne prostore tudi za delovanje invalidskega društva.
solidarnost stara stavba