vestnik

Elektro Maribor in SPTŠ nagradila najboljše dijake

Vestnik.si, 5. 7. 2024
Elektro Maribor
Najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota so podelili priznanja.
Aktualno

Na območju, ki ga oskrbuje Elektro Maribor, delujejo tri srednje šole, ki izobražujejo dijake v različnih elektro programih.

Elektro Maribor sodeluje s šolami v okviru praktičnega pouka, opravljanja prakse, podeljuje štipendije in sodeluje pri izboru najboljših dijakov. Praksa, ki je v javnosti dobro sprejeta, poteka že trinajsto leto zapored. Profesorji šol na podlagi dosežkov predlagajo najboljše dijake za priznanja.

Tatjana Vogrinec Burgar, predsednica uprave Elektra Maribor, Ludvik Sukič, ravnatelj Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota in Uroš Kolarič, direktor območne enote Murska Sobota, so podelili priznanja dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

Nino Bočkorec je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 evrov, Aljaž Serec srebrni znak odličnosti in 200 evrov, David Farkaš pa bronasti znak odličnosti in 100 evrov.

podelitev priznanj, najboljši dijaki
Elektro Maribor
Profesorji na podlagi dosežkov predlagajo najboljše dijake.

Tatjana Vogrinec Burgar je poudarila, da v Elektru Maribor že vrsto let spodbujajo in nagrajujejo najboljše dijake elektro stroke. Dosežki nagrajenih dijakov so namreč izjemno impresivni, kar je vir ponosa tako za dijake kot tudi za učitelje ter vse zaposlene v Elektru Maribor. Meni, da so mladi kadri ključnega pomena za prihodnost družbe. Z izborom najboljših dijakov želijo spodbuditi zanimanje za poklice, ki so ključni za sodoben način življenja. Elektrika je po njenih besedah temelj vsakdanjega življenja in gospodarstva, elektroenergetika pa igra ključno vlogo pri razvoju trajnostne družbe in zmanjševanju ogljičnega odtisa.

Ludvik Sukič je ob tej priložnosti prav tako poudaril pomen elektro stroke in prihodnosti elektroenergetike za trajnostni razvoj. Izpostavil je tudi potrebo po modernizaciji in nadgradnji infrastrukture ter uporabi novih tehnologij za zanesljivo in učinkovito distribucijo električne energije.

elektro-maribor sptš-murska-sobota najboljši-dijaki sodelovanje