vestnik

Elektro Maribor namenil sredstva humanitarnima organizacijama v Ljutomeru

Vestnik.si, 30. 8. 2023
Elektro Maribor
Donaciji so podelili v Ljutomeru.
Aktualno

Elektro Maribor je v Ljutomeru nadaljeval letošnji cikel že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam na oskrbnem območju družbe. V Ljutomeru sta donacijo prejeli lokalni humanitarni organizaciji, ki bosta sredstva namenili predvsem za prehranske pakete, plačila položnic, za šolske potrebščine in pomoč starejšim.

Družba Elektro Maribor letos že dvanajstič s humanitarnimi organizacijami, ki delujejo na oskrbnem območju družbe, pomaga najbolj ranljivim posameznikom in družinam. Letošnji cikel pomoči je družba pričela v Gornji Radgoni, nadaljevala na Ptuju, v Murski Soboti in Slovenski Bistrici, sedaj pa je prišel na vrsto še Ljutomer. Donaciji, vsaka v vrednosti 1800 evrov, sta namenjeni Rdečemu križu Slovenije - Območnemu združenju Ljutomer in Župnijski Karitas Ljutomer.

Miran Đuran, direktor Storitvene enote Ljutomer, je povedal, da z donacijami, ki jih vsako leto namenijo humanitarnim organizacijam, izkazujejo družbeno odgovornost lokalnemu okolju. Pomagali so tudi na območju Apaške doline, kjer so ponudili pomoč pri odpravljanju škode na omrežju, saj so ponekod ljudje bili več dni brez dostopa do električne energije. 

Vodja Župnijske Karitas Goran Merica je izpostavil, da so vsake donacije zelo veseli. S prejeto donacijo bodo pomagali ranljivim skupinam, ki najbolj potrebujejo pomoč. "Prejemniki pomoči so izredno hvaležni za vso pomoč. Poslanstvo, ki ga opravljamo, prinaša zadovoljstvo. Pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo tako s paketi hrane, plačilom položnic, za šolske potrebščine in še kaj. Sodelujemo in povezujemo se tudi z Lions klubom in Rdečim križem. Že 30 let zapored organiziramo dobrodelno prireditev, s katero pridobimo tudi donacije. Letos smo del sredstev namenili tudi nakupu aparata za paliativno oskrbo. Za vašo donacijo se vam zahvaljujemo in smo veseli, da se vsako leto spomnite na nas," je še dodal Merica. 

Silva Duh, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer je povedala, da Rdeči križ Ljutomer prav tako pomaga ranljivim skupinam ljudi, med drugim tudi upokojencem, ki ostanejo sami, enostarševskim družinam ter ljudem, ki so pomoči potrebni. Pomoč nudijo v obliki prehranskih paketov, plačil položnic ter tudi s poravnavo šolskih obveznosti za otroke. Del sredstev namenijo tudi za naravne katastrofe, kot so požari, poplave, potresi. "Ugotavljamo, da prosilci potrebujejo več sredstev, kot so jih v preteklosti, saj so stroški vedno večji. V zadnjih letih se je število prosilcev povečalo, zato so vsa sredstva, ki jih pridobimo, vedno uporabljena za pomoč ranljivim skupina.V imenu Rdečega križa se vam zahvaljujemo za donirana sredstva in vašo pripravljenost pomagati ljudem," je zaključila. 

Vsi skupaj pa sporočajo: "Pomagajte kadar lahko in koliko lahko. Skupaj gre lažje." 

elektro-maribor ljutomer pomoč župnijski-karitas-ljutomer rdeči-križ-ljutomer