vestnik

Elektro Maribor podpira humanitarne organizacije v Gornji Radgoni

Vestnik.si, 16. 7. 2023
Elektro Maribor
Elektro Maribor
Aktualno

Elektro Maribor je v Gornji Radgoni podprl lokalne humanitarne organizacije.

Elektro Maribor že dvanajstič sodeluje s humanitarnimi organizacijami in pomaga najbolj ranljivim posameznikom in družinam. Rdeči križ in župnijska Karitas sta tako prejeli donacijo v vrednosti 1.800 EUR vsaka.

"Naša naloga je zagotoviti zanesljivo distribucijo električne energije, vendar smo tudi zavezani pomagati lokalnemu okolju. Podpora humanitarnim organizacijam je način povezovanja s skupnostmi, kjer živimo in delujemo," je ob tem povedal Andrej Leskovar, direktor Območne enote Gornja Radgona. 

Predstavnici organizacij, ki sta prejeli donaciji, imata že načrt, kako bosta sredstva porabili.

"Kljub visoki zaposlenosti opažamo povečano število prosilcev za prehrambene pakete. Donacijo bomo namenili reševanju različnih težav, vključno z bivanjskimi težavami, plačilom položnic in nakupom šolskih potrebščin," je dejala predsednica Rdečega križa Gornja Radgona Silva Vračko. Vodja župnijske Karitas Gornja Radgona, Silva Mauko, pa je pojasnila: "Povezujemo se z drugimi organizacijami, da pomagamo tistim, ki to najbolj potrebujejo. Sredstva bomo namenili plačilu jesenskih stroškov, položnic in prehrambenih artiklov."

Pozivajo vse, da pomagajo po svojih zmožnostih. Skupaj gre lažje.

elektro-maribor karita rdeči-križ